Bilić Englezima: Bili ste previše samouvjereni

SLAVEN BILIĆ uoči ogleda s Makedonijom razgovarao je s novinarima britanskog tabloida The Sun u kojem je Englezima poručio kako su zbog prevelike bahatosti sami krivi za situaciju u kojoj se nalaze.

Engleska je na rubu ispadanja s Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj, a jedino što ih može spasiti su malo vjerojatni porazi Hrvatske u Makedoniji ili Rusije u Izraelu. Kao razlog svojih problema većina Engleza vidi poraz u Moskvi, ali Bilić ih je ovom prigodom podsjetio kako su i prije toga olako ispuštali bodove iz ruku zbog svog "lako ćemo" pristupa.

"Možda ste bili malo previše samouvjereni. Nije lako doći u Hrvatsku i otići s bodovima. Nije lako igrati protiv Rusije ni protiv Makedonije. A jako je teško igrati u Tel Avivu. Engleska je možda očekivala da će se prošetati kroz skupinu, ali ovo je jako teška skupina", kazao je Bilić u svom prepoznatljivom stilu.

Ako Rusija i Hrvatska večeras pobijede na Stevea McClarena će se ponovo srušiti drvlje i kamenje bez obzira na ishod hrvatskog gostovanja na Wembleyju. Maccini dani na klupi Gordog Albiona su, čini se, odbrojani, ali Bilić smatra kako bi mu trebalo pružiti priliku da pokuša izgraditi kvalitetnu momčad.

"Treneru kluba potrebno je nekoliko godina da izgradi dobru momčad. Izborniku je još teže jer se ne susreće s igračima svaki dan. Viđate ih jednom mjesečno. Steve McClaren nije kriv za situaciju u kojoj se Engleska nalazi. Doista mi je žao zbog svega kroz što prolazi", zaključio je Bilić.

P.V.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara