Bilić: Hrvatska bi i u Skoplju bila favorit

Bilić: Hrvatska bi i u Skoplju bila favorit

DOK ČEKA da u bazu hrvatske reprezentacije u Čatežu pristignu i posljednji igrači kojima je poslao pozivnice, izbornik Slaven Bilić priprema i strategiju za utakmicu protiv Makedonije.

Galinović, Petrić, Srna, Robert Kovač, Vranješ i Babić trebali bi se do sutra pridružiti reprezentaciji, a u ranim popodnevnim satima danas je u hotel stigao i Dario Šimić. "Svi su igrači spremni i zdravi, od danas počinjemo s treninzima i pripremama za utakmicu, a uoči svakog treninga imat ćemo i kratku analizu igre Makedonaca", otvorio je konferenciju za medije izbornik.

"Nećemo se posebno prilagođavati protivniku. Treninzi će biti slični kao i protiv Engleske, uvježbavat ćemo naše dvije varijante igre: 4-4-2, kako smo igrali protiv Engleske i u Moskvi, te 4-5-1, što smo igrali u Livornu i Izraelu"- objašnjava Bilić, a dođe li do situacije u kojoj će Hrvatska morati hvatati rezultat, najavljuje nešto ofenzivniju formaciju.

"Respekiramo Makedonce, ali kad smo maksimalno koncentrirani i spremni, jači smo od njih. Sad smo spremni, moćni i jaki, a takvi bi i u Skoplju bili favoriti. Od uloge favorita ne bježimo, već je prihvaćamo. Ovi se igrači s tim pritiskom mogu nositi."- oprezan je, ali i optimističan izbornik uoči ogleda s Makedonijom.

Upitan o Makedonskom izborniku, Bilić odgovara kako cijeni Katanca, koji je velike rezultate postigao na čelu slovenske reprezentacije, odvevši je do svjetskog i europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobre rezultate postigao je i s Makedonijom, ali je evidentno da su Makedonci bolji na gostovanjima nego pred domaćom publikom. Cijenim Katanca, ali priče o izbornicima ponekad su pretjerane. Oduvijek su igrači odlučivali utakmice, a tako će uvijek i biti", zaključuje Bilić.

"Naši igrači imaju kontinuitet dobrih igara u dobrim europskim klubovima. To je razlog našeg uspjeha, da toga nema, ne bi bilo ni dobrih igara reprezentacije. Naravno, to me izrazito veseli pred ovu utakmicu."- zaključuje Bilić.

Na kraju je izrazio i zadovoljstvo konačnim rješavanjem statusa prvog vratara reprezentacije, koji je već odigrao i prvu utakmicu u dresu Spartaka te ima mnogo razloga za zadovoljstvo uoči reprezentativnog nastupa protiv Makedonije.

M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara