Bilić: Križanac neće u reprezentaciju sve i da igra u Manchesteru!

IAKO u srijedu Hrvatska igra sa svjetskim prvacima, na press konferenciji uoči susreta dosta je riječi bilo o istupu nogometaša Ivice Križanca koji je u intervjuu za jedan naš dnevni list "popljuvao" neke hrvatske reprezentativce, ali ponajviše izbornika Slavena Bilića.

Osim što ga nije pozvao, izbornik je Križanca razljutio i kriterijem, pa mu tako u močadi igraju babe iz HNL-a dok pravi igrači haraju u carstvu Sibira. Rekao je Križanac i koju pametnu misao, doduše, ali posve nebitno kad je ujedno zapečatio reprezentativnu sudbinu.

"Oko popisa izbornika uvijek se polemizira. Meni je drago da ima igrača koji su razočarani jer nisu unutra. Mi uvijek imamo 30-ak igrača u glavi, neki su bliže neki dalje, zavisno od vrste akcije i forme. Svaki igrač koji je malo ljut ima potpuno pravo i smatram da je pozitivna drskost itekako potrebna, ali igrači koji reagiraju kao Križanac, to im se neće tolerirati" - reagirao je naš izbornik na istup Križanca.

"Sve i da Križanac potpiše za Manchester United, ja ga neću zvati, ali ne zbog sebe, nego zato što je uvrijedio svoje eventualne kolege i tako ne može ići nikad i ni u kojem slučaju" - nastavio je Bilić dodajući kako je reprezentacija u prvom redu obitelj i tako se treba ponašati.

"Ja sad neću reći niti je li mi Križanac bio u glavi ili ne jer ga sad ionako neću pozvati" - rekao je naš izbornik.

"Sa svakim igračem u reprezentaciji sam ja na neki način povezan, nekima sam bio trener, nekima prijatelj, a s nekima sam igrao. Priznajem da poznajem i menadžere svih igrača, ali u mojoj reprezentaciji kvaliteta je jedini kriterij. Za mene su na popisu trenutno najbolji igrači , za popis sam ja odgovoran, i ovo je prvi i zadnji put da objašnjavam razloge zbog kojih sam nekog pozvao. Kavu ću i dalje piti s kim sam pio i prije" - zaključio je priču oko Križanca naš izbornik.

Za predstojeću utakmicu je kazao kako je jedva čekao da prođe ovo vrijeme oko sređivanja popisa, te da se krene u pravu akciju.

"Na neki način se sudaramo sa svjetskim prvacima. Ta utakmica dat će dobar uvid u naše trenutačno stanje, te da vidimo što možemo u Moskvi. Shvatit ćemo koje korekcije moramo do rujna napraviti" - kazao je Bilić.

U Sheratonu se u nedjelju okupilo 16 reprezentativaca, a 5 ih dolazi u ponedjeljak zbog klupskih obveza.

Zbog ozljede stopala, koju je zaradio još u prvom kolu HNL-a protiv Slaven Belupa, otpao je Dinamovac Hrvoje Čale

"Čale je ozljedu dobronamjerno prikrivao kako bi mogao igrati protiv Arsenala i za A reprezentaciju, što od njega uopće nije nepošteno" - kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup Roberta Kovača također je upitan. Sutra će odraditi još jednu terapiju, nakon čega će se odlučiti hoće li igrati protiv Talijana ili ne.

"Iako je prvotna ideja bila da protiv Italije uigramo sastav za Moskvu morat ćemo na drugačiji način. Dakle pošto je Šimunić spremniji vjerojatnije će on igrati umjesto Kovača." - kazao je Bilić.

"S igračima sam razgovarao većinom o taktici ne o sastavu, no još moramo odraditi zajednički sastanak na kojem ću ukazati na neke promjene i norme u ponašanju" - zaključio je Bilić.

Na kraju, polemiziralo se o Livornu, te Donadonijevoj momčadi što će nas tamo čekati.

"Da su na popisu njihovih igrača isti likovi kao i sa SP-a bila bi to posve revijalna utakmica i još jedno slavlje u čast Azzurima. Ovako, čekat će nas igrači koji nisu razvikani i koji su novi, u prijevodu - željni dokazivanja novom izbirniku da ih pozove i drugi put. Igrat će se, dakle, natjecateljska utakmica." - kazao je Bilić, apostrofirajući kako mu se sviđa razmišljanje Darija Šimića da Talijani mogu složiti tri reprezentacije.

"Možda ne jednako kvalitetne, ali svakako jake. No, ja sam prilično miran uoči svoje premijere. Istina, nisam opušten kao s prijateljima na plaži, rekao bih da je to jedno stanje posebne motiviranosti, adrenalina. Ne bježim od odgovornosti, nisam taj." - tvrdi izbornik.

Dobacio je, kada smo se dotaknuli skautinga suparničkih momčadi iz kvalifikacija, da zime nema. Barem ne još.

"Odat ću vam malu tajnu, imam u Engleskoj insidere koji rade u tamošnjim klubovima i koji će za mene rado pogledati susret Engleza i Grka te mi podnijeti detaljno izvješće. Popratit ćemo također susret Slovenije i Izraela." - zaključuje Bilić.

A.H./D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara