Bilić: Nadam se da će nova vlast izvući nogomet iz ponora

Foto: Drago Sopta / Cropix

NAKON ukrajinske turneje, izbornik Slaven Bilić, logično, najprije je prepričao svoj "dejt" s Eduardom da Silvom.

"Dotakli smo se određenih tema s Eduardom, ne bježimo od nekih situacija, ali ovo je izolirani slučaj. I prije je naš odnos bio fenomenalan i takav će biti dok živimo", ističe izbornik.

"Nema tu sočnih detalja, situacije se ne rješavaju preko medija, zato i imamo ovakav odnos s igračima. Želim ipak naglasiti da nakon plasmana imamo sveti cilj, svi se držimo za isti štap, guramo prema naprijed. Nužna je podređenost kolektivu i svaki igrač mora biti spreman na apsolutnu žrtvu. Jedino takav pristup nas može dovesti u priliku da realiziramo svoj cilj."

Eduardo je očigledno iskočio iz idile odnosa s izbornikom, jer je svoje nezadovoljstvo emitirao upravo putem medija. No, ta je tema očigledno riješena.

Izbornik je namjeravao posjetiti i koloniju u Dnjipru, ali na kraju je s raspoloženim Kalinićem i Strinićem razgovarao telefonski.

Kakva je situacija s kampom, s obzirom da nas je dopala poljska skupina, pa luksuzna Kirša neće biti dom reprezentaciji na Euru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Asanović i Srebrić idu već sutra u Poljsku kako bi pogledali četiri-pet kampova i suzili izbor. Tražimo u Poljskoj uvjete slične onima koje smo imali u Austriji."

U dogovoru je i utakmica sa Šveđanima 29. veljače, postoji obostrana želja. Bilić osim Šveđana, planira odigrati još dvije pripremne utakmice prije Eura.

"Sa sigurnošću mogu reći da ćemo prvi dio priprema odraditi u domovini. Pripreme bi trebale početi 21. svibnja", izvijestio je izbornik.

"Država mora povući!"

Nije stigao posvetiti se događajima na domaćoj sceni. No, komentirao je izbore kroz prizmu otužne slike HNL-a.

"Bio sam koncentriran na druge stvari, ali situacija nije dobra, kao ni u cijeloj državi. Ljudi se bore koliko mogu, mislim da ne mogu više. Sve se svodi na to da nema novca, moramo biti strpljivi, napraviti kompromise i čekati bolja vremena da nas netko drugi izvuče. Ovdje mora povući država, jer nogomet je najpopularniji sport ovdje. Bilo bi tužno da nogomet padne još dublje."

"Vrlo malo sam pratio izbore, mogu samo čestitati pobjednicima i nadam se da će nas izvući sve skupa iz ove situacije, a time i sport. Totalno sam apolitičan, no ono što znam je da svima treba dati vremena. Nitko nema čarobni štapić da riješi stvari u pet ili sto dana."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara