Bilić: Ne brine me što nismo zabili Francuzima, nisu ni oni nama

Foto: Ronald Goršić / Cropix

HRVATSKA reprezentacija vratila se popodne iz Pariz, a netom po slijetanju održana je i press konferencija stručno stožera. Na početku je bilo riječi o zdravstvenom stanju hrvatskih nogometaša.

> "Francuska je zaslužila pobjedu nakon što je u drugom poluvremenu pregazila Hrvate"

> Igrali su za Bilića: "Pokazali smo pravo lice Hrvatske"

 
"Postoji nekolicina problema. Pranjić je osjetio bol u zglobu, a Strinić probadanje u listu, potrebne su im dodatne pretrage. Runje je dobio udarac, dok je Srna osjetio zatezanje i rano ujutro se vratio u Ukrajinu na nove preglede pa će nam javiti o čemu se radi. Osim u slučaju Pranjića ne bi trebalo biti ništa ozbiljno", rekao je Slaven Bilić. 

Na pitanje brine li ga što Hrvatska već dvije utakmice nije zabila gol, Bilić je spremno odgovorio: "Ne, ne brine me što Francuzima nismo zabili. Nisu ni oni. Stvorili smo zadovoljavajući broj prilika za takvog protivnika i takvu utakmicu. Malo smo bili neprecizni, a nešto je njihov vratar obranio. Što se Gruzije tiče, nezadovoljni smo sa svime, ne bismo krivili napadače, tamo u 90 minuta nismo izgledali kao ekipa opasna po protivnički gol".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Koliko smo izgubili porazom u Gruziji? Svaki gol i svaki bod su važni. Očekivali smo održati bodovnu tampon zonu nad Grcima i drugim konkurentima, ali nažalost nismo uspjeli. Naša je pozicija je i dalje dobra i nema razloga za paniku. Imamo još pet utakmica do kraja i dovoljno mogućnosti za plasman na Europsko prvenstvo", dodao je.

U lipnju nas očekuje dvoboj s Gruzijom u Splitu...

"Taj termin nije drag nijednom izborniku jer završavaju prvenstva, nezgodna je ta pauza. Napravit ćemo specifične pripreme u dva dijela i nadati se najbolje. Iskreno, ne zabrinjava nas taj nas lipanj, znali smo u tom terminu odigrati neke velike, dobre utakmice", za kraj će Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara