Bilić: Nisam naivan, znam da bi neki mojom smjenom rado šokirali momčad

Tekst: M.Č.
Foto: AFP

ŠOKANTNI poraz i katastrofalna predstava naših igrača ostavila je traga i, najblaže rečeno, nije dobro sjela ni Slavenu Biliću, izborniku naše reprezentacije koja se zahvaljujući Fortuni nakon petarde na Wembleyju sada nalazi u boljoj poziciji glede odlaska u Južnoafričku republiku.

"Jako me boli ovaj poraz i, iako će biti iznimno teško, moramo zbiti redove i pobijediti u Kazahstanu kako bi se barem malo iskupili za ovo. Nije ovo poraz kao u nekim drugim utakmicama, ali zato sada trebamo biti pametni i naći pravi način za slavlje u Kazahstanu", rekao je Bilić za Sportske novosti.

Izbornik je kazao i kako je svjestan činjenice da su se odmah poslije utakmice javili zli jezici s ocjenama kako treba otići: "Potpuno razumijem one koji misle da bi trebalo promijeniti trenera i na taj način izazvati šok-terapiju, ali to su stvari na koje ne mogu utjecati. Znam kako stvari funkcioniraju u trenerskom poslu, ali isto tako posve mi je jasna situacija u kojoj se sada nalazimo", ustvrdio je Bilić ne propustivši napomenuti:

"Ne dvoumim se niti malo. Nema teorije da odem s mjesta izbornika prije kraja kvalifikacija. Radim najbolje što znam, vjerujem u ove momke i nadam se povoljnom raspletu naše skupine."

A prema anketi koju je postavio Index nakon utakmice protiv Engleske, javnost je i dalje uz Bilića. Svega 16 posto posjetitelja želi Bilićevu smjenu odmah, a njih 35 posto smatra da se Bilić treba povući tek ako ne izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara