Bilić: Ostajem uz Hrvatsku dokle god budem mogao!

Bilić: Ostajem uz Hrvatsku dokle god budem mogao!

Tekst: Dea Redžić
Foto: Cropix, Superexpress.pl

U INTERVJUU za poljski Super Express, tim se riječima obratio Slaven Bilić tamošnjoj javnosti koja ga više od svih lovaca na milijunski posao budućeg posljskog izbornika, želi za kormilom posrnule reprezentacije.

Potraga za nasljednikom Beenhakkera i Majewskog svakako će potrajati, jer već sada nudi se 11 kandidata, a jasno je da će ta brojka drastično porasti s obzirom na uvjete koje nisu poljski savez, svjestan da dobar trener "nije nezaposlen te da dobro i košta."

Poljski mediji digli su palac i za Dan Petrescua, ali javnost smatra da njihov nogomet mogu spasiti samo dva imena: Slaven Bilić i Jose Mourinho.

Reporter poljskog lista ispipao je Bilića, kojemu je uvijek drago osvanuti na inozemnoj naslovnici. Poljaci kažu da žele mladog, dobrog i ambicioznog trenera. Je li Bilić uopće zainteresiran?

"Lijepo je čuti takve riječi. Poljska je vrlo intrigantno mjesto za rad, imate veliku zemlju i veliku nogometnu tradiciju. Novom izborniku otvara se i jedna lijepa perspektiva jer će dobiti puno vremena da spremi momčad za Euro 2012."

Nakon tipičnog bilićevskog predgovora, uslijedila je poanta:

"Možda i jesam na popisu kandidata, ali neću postati poljskl izbornik."

Zašto ste toliko sigurni? Hrvatska ne ide na SP, vaš je ugovor na isteku... nižu pitanja poljski kolege, koji su se u rokera s naušnicom "zaljubili" već na Euru, gdje smo boravili u istoj skupini.

"Nije istina da sam završio s ugovorom, u petak me očekuje odlučujući sastanak u Hrvatskom nogometnom savezu gdje ćemo razgovarati oko produženja ugovora. Zapravo je gotovo sigurno da ćemo potpisati novi, dvogodišnji ugovor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Niste, dakle, izgubili vjeru nakon što su vas Englezi i Ukrajinci pobijedili u borbi za SP?

"Svatko tko je gledao utakmice u našoj grupi, zna što se događalo. Zna da nas je pogodila epidemija ozljeda, da nam je gotovo svakoj utakmici nedostajalo 4-5 ključnih igrača. Eduardo, Olić, Petrić, Kranjčar... svi su imali problema. Samo smo jednu utakmicu, u dalekoj Bjelorusiji, odigrali u najjačem sastavu i to je bio naš najbolji nastup u kvalifikacijama. Pobijedili smo 3:1"

"Hvala na interesu, vidimo se na Euru!"

Ponovio je Bilić Poljacima razloge hrvatskog neuspjeha, mada sad već i ptice na grani znaju da nam je osim zdravih igrača, nedostajalo i sreće.

"Dva smo puta bili bolja momčad od Ukrjaine, ali smo četri puta tukli vratnicu. Sreća nam je okrenula leđa."

*Nije li ipak vrijeme za promjenu? Uz Hrvatsku ste od 2006. godine, imali ste i mnoge ponude iz raznih nogometnih zemalja...

"Ja sam veliki domoljub, volim Hrvatsku i posao hrvatskog izbornika za mene je ispunjenje snova. Ostat ću hrvatski izbornik dokle god budem imao priliku za to. Poljaci, hvala vam na interesu... Vidimo se mi na Euru 2012!"

Poljaci niti na tu opasku nisu odustali. Podsjetili su Bilića da će se za Euro s hrvatskom momčadi morati itekako pomučiti, dok s Poljskom ima zajamčen plasman....

"Dobar pokušaj, moram priznati... hahaha.... Ipak, Hrvatska je prioritet. Druge opcije dolaze u obzir samo ako ne uspijem moju Hrvatsku odvesti na Euro!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara