Bilić u četvrtak u misiji povratka Prše u reprezentaciju

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić otkrio je u srijedu novinarima popis igrača koje 14. kolovoza namjerava povesti u Italiju gdje će hrvatska reprezentacija protiv aktualnih svjetskih prvaka dva dana kasnije odigrati prijateljsku nogometnu utakmicu. Na popisu nije bilo imena Davora Vugrinca, ali ni Dade Prše koji je najavio oproštaj od reprezentacije.

"I ja sam bio među onima koji su bili za postavljanje Vugrinca na popis putnika za Njemačku. Radi se možda o jednom od najboljih igrača domaće lige. Možda će netko od vas novinara reći kako u ovom popisu (za Italiju) ima igrača koji su prestari ili premladi. No ja vas uvjeravam da smo popis sastavili prema našim procjenama potreba reprezentacije, i za sada nam Vugrinec ne ulazi u tu koncepciju, iako njegov rad i dalje pratimo." - kazao je Bilić.

Na pitanje o mogućem povratku Dade Prše u reprezentaciju, izbornik je rekao kako sutra (u četvrtak) leti put Glasgowa gdje bi se trebao naći s Dadom Pršom kojeg će pokušati nagovoriti na povratak u reprezentaciju.

"Kada sam dolazio na ovo mjesto (izbornika) izrazio sam mišljenje da si niti jedan izbornik ne može dozvolili takav luksuz pa da još jednom ne porazgovara s Dadom Pršom i pokuša ga vratiti u prvu momčad. Rezultat tog razgovora je bitan, ali i nije, jer ako prođe prođe, a ako ne treba zahvaliti mu za ono što je napravio za Hrvatsku, a napravio je puno."

Bilić je novinarima kazao da nije detaljno upoznat s otkazivanjem Tomislava Butine reprezentaciji, ali je prema onom što je doznao zaključio da će momčad biti hendikepirana, jer smatra da je Butina vrlo kvalitetan golman te mu je žao što je donio odluku o odlasku iz nacionalne vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali ako neće, neće..." zaključio je Bilić.

Na pitanje što misli o tome da je bivši izbornik Kranjčar rekao kako nije siguran da će se njegov sin Niko Kranjčar odazvati na poziv u A reprezentaciju, Bilić je kazao da se on vrlo dobro slaže sa Cicom i Nikom, još od nedavnog perioda kada je vodio U-21 reprezentaciju, te stoga ne vjeruje u mogućnost Nikinog neodaziva.

Što se tiče formiranja novog stručnog stožera, Bilić je rekao da je stožer popunjen i da je članstvo načelno prihvaćeno što znači da se s njegovim izborom suradnika složio i prvi čovjek HNS-a Vlatko Marković.

Dakle, stožer čine Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Marijan Mrmić kao trener vratara, te Robert Prosinečki kao spona između svih reprezentacija osobito mlađih čiji će rad "Žuti" pratiti.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara