Bilićev recept za Čehe: Iličević i Kalinić od prve minute

Foto: Srećko Niketić/Cropix

IAKO će mnogi prijateljsku utakmicu s Česima vidjeti kao priliku da se eksperimentira sigrom, izbornik Slaven Bilić tvrdi da o tome nema razgovora. Biliću je statistika jako važna.

"Nema eksperimenta niti ću dopustiti bilo kakvo opuštanje. Igrat ćemo kao što znamo, s puno kombinatorike i pokušati dominirati", rekao je Bilić.

"Česi igraju lijepo, dobri su tehničari i nadam se da ćemo uživati u utakmici", rekao je Bilić pa otkrio kako će iskoristiti utakmicu s Česima:

"Stožer i ja mislimo da će utakmica s Gruzijcima u Tbilisiju biti ključna za plasman na Euro 2012. Gruzija igra tehnički pa će nam utakmica s Česima biti priprema."

Bilić očekuje da će reprezentativci proigrati u svojim klubovima.

"Kranjčarov status će se popraviti. Niko im je donio pobjedu protiv Boltona i Redknapp će ga morati koristiti kad ne bude išlo. Ćorluka sve više igra, a u Šimunića imam veliko povjerenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češki reprezentativac Thomas Hubschmann je suigrač našeg kapetana Darija Srne u Šahtaru.

"Rekao mi je da smo po igri slični Španjolcima i da nas respektiraju. Lijepo je to čuti", rekao je hrvatski kapetan.

Priliku će od prve minute dobiti Ivo Iličević.

"Mi stariji pomažemo mlađima. To su odlični igrači naša budućnost", rekao je Srna.

Osim što će Bilić priliku od prve minute dati Iličeviću, očekuje se da će Pranjić početi na lijevom boku umjesto Strinića. U napadu bi uz Eduarda trebao startati Nikola Kalinić. Spomenimo i da će ovo Biliću biti 49. utakmica na klupi hrvatske reprezentacije. 50. utakmica bit će mu susret Gruzije i bio bi krasan jubilej kad bismo osvojili tri boda u toj utakmici.

Očekivani sastav Hrvatske: Runje, Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić, Vukojević, Rakitić, Iličević, Kranjčar, Eduardo, Kalinić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara