Bišćanov put od predmeta sprdnje do kultnog heroja Anfielda

KOLUMNIST jedne od najkvalitetnijih navijačkih stranica posvećenih aktualnom prvaku Europe, Liverpoolu, objavio je opsežan tekst posvećen hrvatskom veznjaku Igoru Bišćanu, koji je od predmeta sprdnje navijača postao kultni heroj Anfielda.

Kultni status ne mora nužno značiti da je neki igrač omiljen među navijačima "Redsa", neki igrači poput Glenna Hysena, Istvana Kozme, Jean-Michela Ferrija i Seana Dundeeja su ga "zaradili" katastrofalnim igrama u crvenom dresu, piše kolumnist Shankly Gatesa.

I naš Igor je bio na najboljem putu da se upiše među takve, ali nedavno završena sezona od njega je napravila heroja Anfielda, prvenstveno zbog sjajnih igara u Ligi prvaka.

Možda nijedan igrač nije zaslužio status kultnog heroja Anfielda više od Igora Bišćana, smatra kolumnist Shankly Gatesa, pa dodaje kako bi prije godinu dana rado izbacio Bišćana iz kluba, ali je umjesto toga prošlog tjedna, kad je objavljeno da Bišćan definitivno napušta klub, nazdravio "legendi Igoru".

Igor Bišćan je, što se tiče broja nastupa i igara koje je pružao, vrlo loše kotirao u Liverpoolu sve do dolaska Rafaela Beniteza, te je bio glavni kandidat za najveći neuspjeh Gerrarda Houlliera, barem što se tiče dovođenja pojačanja na Anfield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Benitez prije početka sezone kao igrača koji je najviše napredovao izdvojio upravo Bišćana, mnogi su se navijači pitali je li Rafa potpuno poludio, ili je pak neka vrsta neobičnog genijalca, koji vidi ono što je ostalima skriveno, ispostavilo se da ovaj drugi opis ipak više odgovara istini.

Kolumnist Shankly Gatesa piše kako je trenutak kad je Igor topovskim udarcem poderao mrežu Fulhama u visokoj pobjedi Liverpoola (4:2), te se okrenuo navijačima koji su ostali u šoku bio trenutak kad je službeno započeo njegov preobražaj u jednog od boljih pojedinaca u crvenom dresu ove sezone.

No, navijačka srca je do kraja osvojio igrama u utakmicama Lige prvaka, posebice onima protiv Deportiva, Leverkusena i Juventusa, koje je kolumnist nazvao krunom Bišćanove karijere.

Naravno da je Igor i nakon toga tu i tamo bio sklon potezima koji izazivaju posvemašnju zbunjenost među suigračima, ali njegova uloga u najvećem uspjehu Liverpoola u posljednjih 25 godina ne smije i neće biti zaboravljena, piše SG.

Bišćan je dio sebe upisao u prebogatu povijest legendarnog kluba s Anfielda, te bi mogao biti upamćen kao najveći od svih kultnih heroja Liverpoola, zaključio je kolumnist Shankly Gatesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara