Bivši Hajdukovac Ante Jažić suigrač Beckhamu u LA Galaxyu

DA JE tko rekao Anti Jažiću, u vrijeme kada je igrao za Hajduk, da će nekoliko godina poslije zaigrati zajedno s Davidom Beckhamom, on bi to vjerojatno sa smješkom zanijekao.

No, čudo se dogodilo, pa će dolaskom Beckhama ne samo profitirati LA Galaxy i američki nogomet, već i Ante Jažić, koji će tako uživati u društvu Becksa pozirajući paparazijima.

Beckham, koji je na lijevom krilu svoje momčadi navikao gledati Roberta Carlosa ili Ashleya Colea, tako će se morati zadovoljiti sa 30-godišnjim Jažićem, koji se kalio u Hrvatskom Dragovoljcu i Hajduku, a kasnije u Austriji i Rusiji.

Ante Jažić se rodio 26. veljače 1976. godine u Bedfordu, (New Scotia, Kanada), i najpoznatiji je nogometaš svog rodnog kraja. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 1997. godine kada je potpisao za Spajićev Hrvatski Dragovoljac. Nakon dvije godine prešao je u Hajduk, koji je tada trenirao Ivan Grozni Katalinić.

U Hajduku se nije dugo zadržao, već je samo sezonu kasnije, potpisao za bečki Rapid u kojemu je igrao četiri godine. Od 2004. do 2006. godine igrao je u Rusiji, točnije u Kubanu iz Krasnodara, nakon čega se u ljeto prošle godine otisnuo preko Pacifika u Los Angeles. Nakon što je potpisao ugovor, navijači La Galaxyja pisali su po forumima kako će Ante biti veliko pojačanje za klub ukoliko ga ne budu mučile ozljede. Jažić je zabilježio i 15 nastupa za kanadsku nogometnu reprezentaciju.

"Za sada sam iznimno zadovoljan MLS ligom i sveukupnim životom u Americi. Dolazak u Ameriku bio je moj najbolji potez u životu. - rekao je Jažić za kanadski Times Colonist.

Jažić ističe kako u Americi ne postoji zaluđenost nogometom, ali se nada promijeni sada kada je došao David Beckham. "Kada dođe Beckham, sve će se promijeniti, siguran sam. Nogomet će postati mnogo popularniji, a time i mi, sami igrači. Nadam se da će se u sljedećim godinama još kvalitetnih igrača odlučiti na dolazak u SAD i to svima toplo preporučam." - dodao je Jažić.

Jažić pretpostavlja de će Beckhamu biti vrlo teško u početku. "Iako je Beckham vrlo popularan u Europi i naviknut na stalnu prisutnost novinara, mislim da će ovdje u početnom periodu vladati prava zaluđenost njime. To će biti pravi cirkus, koji ću ja sa guštom gledati." - šali se Jažić.

Bivši Hajdukovac smatra kako Beckham nije još rekao sve u nogometnom smislu. "On ima tek 31 godinu. Prije nekoliko mjeseci bio je kapetan engleske reprezentacije i član udarne jedanaestorice Real Madrida. Nitko ne može propasti u samo nekoliko mjeseci, stoga smatram da David može ponuditi mnogo američkom nogometu u budućnosti." - za kraj će Jažić.

Momčad koja ima igrače poput Beckhama i Jažića, osuđena je na uspjeh, a sa reprezentativnim napadačem Landonom Donovanom kao udarnom iglom, samo je pitanje koliko će asistencija upisati Jažić i Becks.

Pokušavajući saznati nešto "iz prve ruke" kontaktirali smo i sam klub, no rečeno nam je kako su zbog dolaska Beckhama u velikoj gužvi, te trenutno ne možemo s nikim razgovarati.

Zato smo kontaktirali kolege lokalne radio stanice Sporting News. Kolega Dave Smith kazao nam je kako je u Los Angelesu ludnica zbog Beckhamovog dolaska. "To je kao da Michael Jordan sada dođe u Europu igrati košarku. Beckham je najpopularniji nogometaš u Europi i sigurno će pridonijeti našem nogometu. To je velika stvar za Ameriku" - rekao nam je Smith dodajući kako se od Beckhama puno očekuje.

V.B./A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara