Bjorgen potvrdila dominaciju osvajanjem drugog zlata u skijaškom trčanju u zadnja tri dana

Bjorgen potvrdila dominaciju osvajanjem drugog zlata u skijaškom trčanju u zadnja tri dana

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NORVEŠKA skijašica-trkačica Marit Bjørgen sasvim će sigurno dočekati kraj Zimskih olimpijskih igara kao jedna od najvećih junakinja. U petak je osvojila drugo zlato, a ukupno već treću medalju u Vancouveru.

Bjørgen je osvojila prvo mjesto u dohvatnoj utrci na 15 kilometara, pridodavši tako novo zlatno odličje onome koje je osvojila dva dana ranije u individualnom sprintu.

U utrci na 10 kilometara slobodnim stilom, osvojila je, pak, broncu. Sjajna 29-godišnja Norvežanka sada na kontu ima pet olimpijskih medalja, budući da ima po jedno srebro iz Salt Lake Cityja i Torina. Uz to, na svjetskim je prvenstvima čak devet puta u karijeri bila na pobjedničkom postolju.

U petak je Bjørgen do cilja došla za 39:58.1 minutu, odnosno 8.9 sekundi brže od drugoplasirane Šveđanke Anne Haag. Borba za broncu je bila toliko neizvjesna da je trebalo nekoliko minuta da se razriješi misterij. Na kraju je foto-finiš na postolje pogurnuo Poljakinju Justynu Kowalczyk koja je tek za koji milimetar presjekla ciljnu ravninu ispred Norvežanke Kristin Størmer Steire. Za Kowalczyk je to druga medalja na ovim Igrama, u individualnom je sprintu uzela srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZOI, skijaško trčanje (žene), dohvatna utrka na 15 km:

1. Marit Bjørgen (Nor) 39.58.1

2. Anna Haag (Šve) +8.9

3. Justyna Kowalczyk (Polj) +9.3

...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara