Blanka Vlašić pobjedom u novu godinu

SPLIĆANKA Blanka Vlašić na najbolji je mogući način otvorila novu natjecateljsku godinu. Preskočivši 196 cm, na visaškom ogledu u Hustopeču, Blanka je odnijela pobjedu te se izjednačila s Ruskinjama Viktorijom Kluginom i Anom Čičerovom, vodećima na ljestvici najboljih ove zime.

No, zajedno s Blankom napredovala je i Venelina Veneva koja je također preskočila 196 cm, ali je naša atletičarka na ranijim visinama bila uspješnija. Letvicu postavljenu na 192 cm obje su preskočile iz trećeg puta, a presudili su pokušaji na 187 cm visine, koju je Veneva riješila iz drugog, a Blanka iz prvog puta.

" Stigla sam premorena, direktno iz Poljske gdje smo naporno trenirali. Zbog toga sam propuštala neke visine, kako bi sačuvala energiju. Sve u svemu, zadovoljna sam svojim nastupom, ali dva metra bila su tako blizu. S druge strane, sezona je tek počela." - kazala je Blanka za European-Athletics.

Nova uzbuđenja zakazana su za subotu, 27. siječnja u Bruxellesu, gdje Blanku čeka sjajna Tia Hellebaut.

Sezona će kulminirati početkom ožujka na EP-u u Birminghamu, a nikako ne treba zaboraviti da najbolje svjetske visašice vikend prije europske smotre stižu na miting u Split.

D.R.
Foto: European Athletics

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara