Blatter: Internacionalci uništavaju nogomet

PREDSJEDNIK Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter u ponedjeljak je izjavio kako FIFA priprema preporuku svim nacionalnim savezima da se u klubovima ograniči broj inozemnih nogometaša, pa tako klub ne bi mogao početi utakmicu bez najmanje šestorice domaćih igrača u početnoj postavi.

Blatter je izjavio kako je svjestan da se Bosmanovim pravilom od 1995. o nesmetanoj fluktuaciji nogometaša u Europskoj uniji nogomet "internacionalizirao", no drži da su hitno potrebne promjene jer to "pravilo uništava nogomet kao igru".

Blatter je tako kazao da je iznimno razočaran što europski prvak Liverpool ponekad u početnoj postavi ima samo jednog ili dvojicu Engleza, a slično se ponaša i njemački div Bayern, te mnogi drugi vrhunski klubovi.

To je trend kojim se radi velika šteta mladim igračima, a mislim da i navijači pomalo uviđaju besmisao internacionalizacije. Ustanovit ću posebnu radnu skupinu kojoj će jedina zadaća biti podizanje nacionalnog identiteta klubova, kazao je Blatter, dodavši kako je svjestan da FIFA ipak ne može propisivati pravila natjecanja u nacionalnim ligama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara