Blaž Slišković: Iz Zagreba su htjeli moju smjenu

DAN NAKON što je smijenjen s funkcije trenera Hajduka, Blaž Slišković kaže kako se s više strana radilo na njegovoj smjeni i kako je, osim Hajduka, njegovu smjenu htio i Zagreb.

Iako su mu se čelnici kluba zahvalili na svemu što je učinio za Hajduk, posebno na činjenici da je preuzeo trenersku poziciju u jako teškoj situaciji u klubu, čini se kako je Baki od svega ipak ostao gorak okus u ustima.

"Ovo s mojoj smjenom kotrlja se već dugo. No, ja ne mislim, niti hoću iskrenuti vreću i kazati sve što mi je na duši. To i nije potrebno, pa ako hoćete ni korisno. Ipak, moram priznati da me živciraju pojedinci, autsajderi iz kluba, koji najprije pričaju o tome kako me se mora smijeniti, a onda mi poslije jedne pobjede dolaze, grle me i zaklinju kako nikad nisu bili protiv mene." – rekao je za Sportske novosti.

Naglasio je kako nije mogao odbiti ponudu Hajduka kada su ga molili da preuzme funkciju i složili se s tim da ostane i izbornik reprezentacije BiH. Zahvala predsjednika Grgića je njemu dovoljan dokaz da je učinio svoj posao, doveo je Hajduk do prvog mjesta i smatra da njegova smjena neće utjecati na zacrtani cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago mu je, kaže, što će Štimac preuzeti klupu jer je upravo on stalno bio uz momčad. Ipak se u razgovoru s njim osvrnuo i na neke igrače: "Mene je šokirala molba jednog od najiskusnijih igrača koji je tražio da mu kritiku iznosim u četiti oka, nikako pred drugim igračima kako mu ne bih rušio autoritet. Eto, njima je ipak najvažniji njihov probitak." – ispričao je za Sportske novosti.

Ne želi se izvlačiti na to da nisu imali sreće, ali kaže da je činjenica da su Zagreb i Rijeka imali jednu, a Hajduk deset prilika. Isto tako se u nezgodno vrijeme ozlijedio Bušić, a Blatnjak još nije spreman.

Posebno ga je zasmetalo što je prvi trener koji se našao u rubrici "tragičar" od kada ona postoji u Sportskim novostima. Uvjeren je da se radi o uroti jer je dugo analizirao utakmicu i misli da je sve izmjene napravio logično.

"Kad je Dinamo pao, u Hrvatskoj su svi ustali protiv Hajduka. I danas je na snazi pakt protiv Hajduka." – rekao je i dodao: "Dobio sam ocjenu pet, a svi moji igrači su imali od 5,5, do 7. To samo govori da se s više strana radilo na mojoj smjeni. Nisu me samo ovi s drugog kata željeli smijeniti, iz Zagreba su isto htjeli."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara