Bobić: Želio sam Partizan, a ne Rijeku

"ŠVABO koji voli Partizan" - tim su riječima naši istočni susjedi opisali najzvučnije pojačanje koje je nogom ikada kročilo na hrvatske travnjake. Nekadašnji njemački reprezentativac, a odnedavno i uzdanica Dragana Skočića, napadač Fredi Bobić, karijeru je, naime, želio nastaviti u beogradskom Partizanu, a kako je kazao u razgovoru za Kurir, ni sam ne zna gdje je pukla ljubav direktora Nenada Bjekovića.

Bobić tvrdi da ga je Bjeković ove zime pošto-poto želio vidjeti u redovima crno-bijelih, na što njemački napadač i nije imao neki prigovor.

"Partizan je sa mnom kontaktirao preko mog velikog prijatelja Mikija Stevića. Razgovarali smo početkom siječnja, ali na tome se završilo. Ne znam što je razlog, ja sam želio doći u Beograd. Poslije svega sam odlučio karijeru nastaviti u Rijeci." - kazao je Fredi u ekskluzivnom razgovoru za srpski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurni smo da direktoru Rijeke Marinku Koljaninu ove opservacije neće najbolje sjesti uz prvu jutarnju kavu, a o Armadi da i ne govorimo. Za Fredija više manje, uvijek može po prijateljski savjet kod kolege Dragana Žilića.

Nakon što je Kuriru prezentirao svoje kakvo - takvo znanje o nogometnom svijetu ex-Jugoslavije, Bobić ga je, začudo, iskovao u zvijezde.

"Uvjeren sam da SiCG i Hrvatska imaju kvalitetu da se plasiraju u četvrtfinale, a za svaki veći uspjeh neophodna vam je i sreća. Uz to, ne treba zaboraviti da je vaša reprezentacija u kvalifikacijama primila samo jedan pogodak, što je fantastičan uspjeh. U Njemačkoj su svi fascinirani tim podatkom i daju vam velike šanse na ovom SP. Njemačka, kao domaćin ima velike šanse plasirati se u završnicu, ali nisam siguran mogu li osvojiti naslov. Iako sam mogao birati hoću li igrati za reprezentaciju Hrvatske, Slovenije i Njemačke, znam da nisam pogriješio. Za Njemačku sam odigrao 37 susreta i imao sam priliku nastupati s velikim imenima. Osjećam se kao Nijemac, no nikada neću zaboraviti odakle sam došao i odakle vuku moji krijeni." - dodao je Bobić.

Direktor Rijeke Marinko Koljanin u kratkom razgovoru za Index.hr nije želio pretjerano komentirati Bobićeve izjave za srpski dnevnik.

"Neozbiljno mi je komentirati tako nešto. Ide i Ćiro u Crvenu Zvezdu... Uostalom, to je stara vijest,  Partizanu su ga htjeli, no Fredi je to odbio." - za Index je kazao Koljanin.

D.R./Kurir

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara