Bogut sluša Olivera i navija za Dinamo

ANDREW BOGUT, prvi pick ovogodišnjeg NBA Drafta, govori o svojim korijenima, navikama, glazbenom ukusu i najdražem jelu. Iako ima državljanstvo Australije, on je prema svemu sudeći "u duši" ipak Hrvat.

Roditelji Mišo i Ankica Hrvati su koji su se odselili u Australiju, a i Andrija je rođen u Zagrebu. U razgovoru s novinarom Večernjeg lista, o svom glazbenom ukusu je rekao: "Za razliku od američkih košarkaša koji slušaju hip-hop, ja to ne volim. Posebice ne gangsta-rep i repere koji se ponašaju poput gangstera. Izbrisao sam iz svoje glazbene kutijice, i-poda, sve reperske pjesme i sada na njemu imam oko 1500 naših pjesama." 

"To je ritam koji mi odgovara. Slušam zabavnu i dance glazbu. Volim Olivera, Zlatka Pejakovića... Kada mi se sluša dance, uključim Coloniju, ET, Karmu, Ivanu Banfić... Kada se želim smiriti i zaspati, slušam Olivera. Thompsona volim zbog ritma njegovih pjesama." - dodao je.

Studentske dane, kao i većina zagrebačke mladeži, provodio je po jarunskim klubovima, a ovaj 213 cm visok momak dokazuje svoje porijeklo i najdražim nogometnim klubom: "Navijam za Dinamo, od kojeg sam dobio dres s mojim imenom. U Zagrebu žive moja teta Dijana i djed i oni vole Dinamo. Pričali su mi da bih svakako trebao doći na utakmicu Dinamo - Hajduk."

Iako mu hrvatski jezik nije jača strana, Andrew je inzistirao da razgovara s Večernjakovim novinarom na materinjem jeziku, te pojasnio: "Nisam dovoljno dobro naučio hrvatski jer nisam, za razliku od moje sestre Michelle, išao u hrvatsku školu, ali družeći se prije drafta s Pašalićem i Ukićem, jako sam se poboljšao. Prije nisam mogao razumjeti kada netko brže govori. Nabavio sam i CD pa učim."

Bogut je u razgovoru dodao da su mu najdraže jelo juha s njoklicama, a da su ćevapi i burek neizostavni u njegovoj prehrani, što se zbog njegovog porijekla i očekuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara