Bolt: Mojih 19.30 je nedostižno na vijeke vjekova!

Bolt: Mojih 19.30 je nedostižno na vijeke vjekova!

JAMAJKANSKI sprinter Usain Bolt, koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio tri zlata s tri svjetska rekorda, uvjeren je kako će rezultat na 200-metarskoj dionici biti vječan.

Boltovi uspjesi na 100, 200 i 4x100 m ostat će zapisani u povijesti atletike, a on tvrdi da je do njih došao ne koristeći nedopustiva sredstva.

"Toliko sam puta testiran da sam i zaboravio broj, čak su me i četiri puta testirali prije nego što su utrke uopće započele. Davao sam urin i krv, davao sam ih i nakon svake utrke. No, ne smeta me to, čist sam i mogu me provjeravati kada god požele" kaže vlasnik 9.69 sekundi na 100 metara i 19.30 na dvostruko dužoj dionici.

Što se Boltovih uspjeha tiče, uvjeren je u jednu stvar - nikada nitko neće srušiti njegov rekord na 200 metara. Michael Johnson istrčao je 19.32 sekundi na 200 metara prije dvanaest godina i smatralo se da će to dostignuće trajati puno duže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će na 100 metara ljudi trčati brže od mene. Na 200? U to baš i nisam siguran. Mislim da je 19.30 rezultat za sva vremena - završio je najbrži čovjek svih vremena."

Totalsport
Foto: AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara