Bolt osvojio Zurich sa 9,83 na stotki

Bolt osvojio Zurich sa 9,83 na stotki

USAIN BOLT, sprinter s Jamajke i velika zvijezda nedavno završenih Olimpijskih igara u Pekingu, pobijedio je lako u utrci na 100 metara, na mitingu Zlatne lige u Zürichu.

Ovaj put Bolt nije kao u Pekingu oduševio svjetskim rekordom, ali je lakoćom pobijedio s vremenom 9.83. Nakon nešto slabijeg starta Bolt je na sredini utrke preuzeo vodstvo i u svom stilu elegantno i lagano dotrčao do cilja.

Podsjetimo kako je na Igrama u Pekingu Bolt oborio vlastiti svjetski rekord na 100 metara (9.69), ali i legendarno najbolje vrijeme Michaela Johnsona na 200 metara. Novi Boltov rekord je 19.30. 

Jelimo ostala u utrci za jack-pot   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenijka Pamela Jelimo je ponovno pobijedila na 800 metara, te je tako zajedno s Blankom Vlašić ostala u igri za jack-potom atletske Zlatne lige od milijun američkih dolara.

Jelimo je pobijedila sa sjajnim vremenom 1:54.01 što je njen najbolji rezultat karijere, ali što je važnije, to je treće vrijeme svih vremena.

Najdugotrajniji rekord u atletici je upravo taj kod atletičarki na 800 metara. Čehinja Jarmila Kratohvilova je 1983. godine trčala 1:53.28, no 19-godišnja Kenijka je sve bliže tom rezultatu.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara