Bošnjak: Nadam se Kranjčarovom pozivu za Bugarsku

IVAN BOŠNJAK, trenutno jedan od najboljih Dinamovih nogometaša, izjavio je kako se izbornikovom pozivu nadao već za rujanskih utakmica, no budući da poziv nije stigao, vjeruje da će ga Kranjčar pozvati za susret protiv Bugarske. 

U zadnjih nekoliko posljednjih Dinamovih utakmica, Bošnjak nas je ugodno iznenadio svojom igrom, zalaganjem i brojem pretrčanih kilometara, pa bi vjerojatno i bilo za očekivati da dobije Kranjčarov poziv.

No, pričekat ćemo do sljedećeg tjedna i vidjeti hoće li se to dogoditi, jer je Kranjčar na mjestima na kojima bi mogao igrati Bošnjak "pun". Na bočnim pozicijama u reprezentaciji su Srna i Babić, a mjesto iza dvojice napadača rezervirano je za Niku Kranjčara.

U intervjuu za Večernji list Bošnjak se osvrnuo i na utakmicu protiv Elfsborga, te izjavio kako mu je pogodak protiv Šveđana najdraži u karijeri, jer smatra da je tim pogotkom Dinamo osigurao prolaz u skupinu Kupa UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjak je rekao i da je netom prije početka sezone mislio kako će Dinamo gaziti sve pred sobom, no nakon loših početnih rezultata bilo se jako teško vratiti, u čemu je Dinamovcima pomogla reprezentativna stanka i dolazak novog trenera.

"Moram naglasiti da nije bilo zločestoće u svlačionici, jasno je da smo jedan drugome rekli što mislimo o igri, bilo je i povišenih tonova, što je i normalno. Međutim, nikakvih svađa ili predbacivanja o pojedinačnim "težinama" ugovora nije bilo. Dolazak trenera Gračana vratio nam je samopouzdanje, stigli su i rezultati“, izjavio je Bošnjak za Večernji list.

U intervjuu za Sportske novosti Bošnjak se dotaknuo i pitanja vođe u Dinamu. "Kranjčar je vođa i gazda! To je pokazao bezbroj puta. Sad se oko njega diže tolika prašina, a zaboravlja se da ima samo 20 godina.", komentirao je napade na Dinamovog kapetana Bošnjak.

Prilikom dolaska u Dinamo, Bošnjak se bojao kako će ga prihvatiti Dinamovi navijači, no danas kaže kako za njega nema ljepšeg trenutka nego kad "hukne Dinamov sjever".

Uz Dinamo i Bošnjaka vezane su i dvije zanimljivosti. Naime, još 1991. godine došao je u Dinamo na probu, gdje su ga "potjerali" u vratare, no Bošnjak je nakon nekoliko treninga shvatio da ga nitko ne "šljivi" i otišao je kući.  

Prije četiri godine tadašnji Dinamov direktor Zajec u Vinkovce je krenuo po Bošnjaka, no u Zagreb se vratio sa Sesarom, Čuturom i Leutarom. Bošnjak je preselio u Hajduk gdje je bio najbolji Hajdukov igrač i miljenik Torcide.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara