Braća Janić veslat će za Hrvatsku

STJEPAN JANIĆ, čija je sestra Nataša osvojila u Ateni dvije zlatne olimpijske medalje za Mađarsku, odlučio je u budućnosti nastupiti za Hrvatsku, piše danas beogradski Sport.

List prenosi Janićevu izjavu da se odlučio natjecati za Hrvatsku, ne samo zbog novca, nego i zbog boljeg stanja u državi i veslanju.

"U Hrvatskoj se prema sportašima puno bolje odnose, a imaju i razrađeni sustav financiranja koji pruža, ne samo određenu sigurnost, nego i omogućava planiranje značajnih odluka u sportskoj karijeri", rekao je Stjepan Janić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest iz beogradskog lista nije nimalo iznenadila glavnog tajnika Hrvatskog kajakaškog saveza Branka Lovrića.

"Ne radi se samo o Stjepanu, koji bi nastupao za KK Belišće, nego i o njegovu starijem bratu Mići, koji bi idući tjedan u Slavonskom Brodu trebao dogovoriti sve detalje oko prelaska u KK Marsoniju", kazao je Lovrić, napomenuvši da se pregovori oko prelaska braće Janić u Hrvatsku vode više od dvije godine i da je samo tragična pogibelj njihova oca Milana 2002. onemogućila da već u Ateni Stjepan i Mićo ne nastupe za Hrvatsku.

"Milan Janić bio je član KK "Vukovara", a njegova supruga Štefica je Hrvatica i njezina djeca imaju pravo na hrvatsko državljanstvo i tu nema nikakvih problema, a vjerujem da nećemo imati ni poteškoća oko dozvole kajakaškog saveza Srbije i Crne Gore za prelazak braće Janić u hrvatske klubove, a time i pravo nastupa za Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima kao i na olimpijskim igrama u Pekingu", zaključio je Lovrić, koji je kao glavni tajnik Europske kajakaške federacije (ECA) dobro upućen u sva kajakaško-kanuistička zbivanja u tom sportu na Starom kontinentu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara