Braća Skelin na jarunu u tri utrke

HRVATSKI veslači su protekle četiri godine na svjetskim prvenstvim i olimpijskim igrama osvojili dvije zlatne, pet srebrnih i tri brončane medalje i to je bilo najplodonosnije razdoblje u povijesti hrvatskog veslanja, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare predskednik Hrvatskog veslačkog saveza Zdravko Jurčec.

Naglasio je da će zbog kontinuiteta uspješnih rezultata aktualno vodstvo HVS-a na izbornoj skupštini zatražiti produženje mandata do OI u Pekingu 2008. godine.

Na prigodnoj svečanosti predstavnik Cedevite d.o.o., glavnog sponzora hrvatske veslačke reprezentacije, Ivan Cerovečki uručio je nagradu od 70.000 kuna osvajačima srebrne olimpijske medalje u dvojcu bez kormilara braći Skelin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Igor Čulin rekao je da će braća Skelin uskoro početi pripreme za OI u pekingu, ali prije njih moraju odraditi i tri svjetska prvenstva. "Siniša i Nikša su došli do svojih veslačkih vrhunaca i točno znaju što trebaju raditi za osvajanje najsjajnih odličja", dodao je Čulin.

Glavni tajnik Veslačkog saveza Zdravko Gajšak izjavio je da će ovogodišnja veslačka sezona završiti 14. prvenstvom Hrvatske, koje će biti najmasovnije dosad, jer će na njemu nastupiti 1109 veslača iz 30 klubova, a nastupit će svi nositelji odličja sa seniorskih i juniorskih prvenstava. Oni će ovog vikenda na zagrebačkom Jarunu odveslati 47 utrka. Finala su na rasporedu u subotu i nedjelju, a braća Skelin veslat će dvojcu, četvercu i osmercu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara