Braća Skelin u polufinalu: Obećavamo samo borbu

BRAĆA Siniša i Nikša Skelin uspjeli su kroz repesaž izboriti plasman u polufinale u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara.

Braća Skelin zauzeli su u repesažu drugo mjesto, što im je bilo dovoljno za plasman u polufinale, u kojem će nastupiti u srijedu. Naime, u konkurenciji pet posada, prva tri mjesta su vodila u polufinale. Prvo mjesto osvojila je posada Sjedinjenih Američkih Država s vremenom 6:36.87, a Siniša i Nikša su za njima zaostali sekundu i 43 stotinke. Skelini su u cilj ušli sa samo tri stotinke boljim vremenom od danske posade, koja se također kvalificirala u polufinale, što nije pošlo za rukom posadama četvrte Velike Britanije i pete Poljske.

Podsjećamo, u srijedu će u polufinalu nastupiti i druga hrvatska posada, Ante Kušurin i Mario Vekić, koji su taj plasman osigurali izravno u kvalifikacijama.

"Iako su danas uvjeti bili puno bolji nego prije dva dana, bilo je puno svježije, nikako da se naviknemo na uvjete koji vladaju u Pekingu, te na činjenicu da su utrke popodne, a ne ujutro. Nismo previše forsirali, znali smo da sigurno ulazimo unutra i nije bilo potrebe za trkom za Amerikancima. Brzina nam nije problem, no jest realizacija i tehnički još nismo pravi, stoga ne želimo ništa obećavati u polufinalu, samo borbu. Skupina je ionako superteška.", kazao je Nikša Skelin, odbivši komentirati navode nekih medija o navodnoj svađi između braće.

 Olimpijske igre, veslanje, dvojac bez kormilara, repesaž:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. SAD (T. Winklevoss, C. Winklewoss) 6:36.87

2. Hrvatska (S. Skelin, N. Skelin) 6:38.30

3. Danska (Nielsen, Larsen ) 6:38.33 …

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara