Brazilci radi Zica usredotočeni isključivo na Japan

JAPANSKI nogometaši vrlo su brzi, igraju u formaciji sa dvije linije veznog reda, među kojima je i sjajni playmaker Shunsuke Nakamura, što im daje više slobode u napadu. Tako brazilski nogometni analitičari vide taktičku organizaciju japanske reprezentacije, piše Japan Times.

Japan će sa peterostrukim svjetskim prvacima susresti 22. lipnja u Dortmundu. Prema brazilskim analitičarima, među momcima u plavom jedan od opasnijih igrača svakako je i Brazilac s japanskim državljanstvom Alessandro Santos, ali tu su i vezanjaci Hidetoshi Nakata i Nakamura.

Pozornost treba usmjeriti i na napadača Atsushia Yaganisawu, tvrde brazilski analitičari. Dnevni list Lance piše kako su Japanci vrlo opasni u kontama i polu-kontrama, te, također, kako su iznimno brzi.

Ostali brazilski mediji raspisali su se o popularnom Brazilcu Zicu koji će voditi Japan na njemačkim travnjacima. Japancima će SP u Njemačkoj biti treće pojavljivanje na najprestižnijem svjetskom natjecanju.

"Japanci sve svoje nade polažu u Zica, koji je reprezentaciju preuzeo nakon SP 2002. godine, i od tada je napravio posao na viskom nivou." - piše list O Dia, koji je kao najveću japansku zvijezdu istaknuo Nakamuru.

Sama činjenica da je Zico nakon SP 2002. godine, kada su domaćini eliminirani u drugom krugu, uspio Japan ponovno dovesti do Mundijala, ali i postići dobre rezultate na Kupu konfederacija, daje na znanje da Brazilac želi otići dalje negoli je to njegovom prethodniku uspjelo 2002, piše list.

Japan Times tvrdi kako je za evoluciju japanske reprezentacije zaslužan isključivo Zico. Brazilski analitičari svjesni su da Zicov život u Japanu nije ružičast, bez obzira na golemu popularnost koju uživa diljem zemlje.

"Iako je vrlo popularan, već nakon prve utakmice doživio je niz kritika, koje nisu prestale niti nakon uspjeha u Azijskom Kupu." - piše O Globo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara