Brazilci traže zlato za maratonca De Limu

BRAZILSKI olimpijski odbor pokrenuo je pred Sportskim arbitražnim sudom u Lausannei postupak u kojem zahtijeva da se zlatna medalja u maratonu dodijeli i Brazilcu Vanderleiu de Limi, koji je bio napadnut tijekom maratona.

Brazilci ne traže da se oduzme zlatna medalja olimpijskom pobjedniku Talijanu Stefanu Baldiniju, već da se dodijele dva zlatna odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Branimo interese brazilskog sporta i našeg maratonca Lime. Dali smo priliku Međunarodnoj atletskoj federaciji da razmotri naš zahtjev, ali nakon što od njih nismo dobili odgovor bili smo prisiljeni obratiti se Arbitražnom sudu u Lausannei", izjavio je predsjednik Brazilskog olimpijskog odbora Carlos Arthur Nuzman.

Vanderlei de Lima bio je vodeći šest kilometara prije cilja olimpijskog maratona, a onda ga je napao bivši irski svećenik Cornelius Horan, čovjek kojeg je javnost upoznala kada je prošle godine nakratko prekinuo utrku formule 1 za VN Britanije. Brazilski maratonac se nakon 20-tak sekundi uspio odhrvati napadaču, no izgubio je ritam i na kraju je osvojio brončanu medalju. Lima je u Brazilu postao nacionalni heroj, a i Međunarodni olimpijski odbor ga je nagradio posebnom medaljom, nazvanom po osnivaču modernog olimpizma Pierreu De Coubertinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara