Broznić podlegla tremi: Bez četvrtfinala u Vancouveru

Broznić podlegla tremi: Bez četvrtfinala u Vancouveru

Totalsport
Foto: AFP

MLADA hrvatska trkačica na skijama Nina Broznić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale u disciplini individualnog sprinta klasičnim načinom na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Nina Broznić, koja će za dva dana proslaviti svoj 19. rođendan, zauzela je u kvalifikacijama 52. mjesto od ukupno 54 trkačice, a plasman u četvrtfinale osiguralo je 30 najbržih. Stazu dugu kilometar i pol Broznić je svladala za 4 minute, 15 sekundi i 31 stotinku, odnosno, za 37.26 sekundi sporije od najbrže u kvalifikacijama, Norvežanke Marit Bjoergen.

Andrej Burić nije nastupio u kvalifikacijama iste discipline za trkače, iako je njegov nastup bio najavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skender: Broznić je podlegla tremi

Mlada olimpijka Nina Broznić, koja će 19. veljače napuniti 19 godina, u srijedu je nastupila u sprintu skijaškog trčanja i osvojila 52. mjesto. Stazu dugu kilometar i pol Broznić je svladala za 4 minute, 15 sekundi i 31 stotinku, odnosno, za 37.26 sekundi sporije od najbrže u kvalifikacijama, Norvežanke Marit Bjoergen…

"Rezultatski i nismo prezadovoljni, jer je po svojoj kvaliteti Nina mogla i bolje. No, činjenica da je još mlada i da nema dovoljno iskustva u nastupima na velikim natjecanjima dosta je utjecala na ovakav rezultat. Nina danas nije bila ona prava i vjerojatno je podlegla tremi zbog prvog nastupa na ZOI. No, uz daljnji rad i iskustvo doći će i rezultati", rekao je trener Zoran Skender.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara