Bruno Kovačević podnio neopozivu ostavku

OSAM dana uoči početka EP-a, urednik Sportskog programa HTV-a podnio je neopozivu ostavku jer nije pozvan na HTV-ov sastanak o budućnosti sportskog programa, javlja Jutarnji list.

Kovačević je u petak ujutro ostavku predao privremenoj direktorici programa HTV-a Jasni Burić, a kao razlog je naveo to što nije bio pozvan na sastanak čelništva kuće o sportskom programu HTV-a.

"Vrh kuće je u utorak održao sastanak o budućnosti i strategiji Sportskog programa HTV-a o kojem nisam bio ni obaviješten. Kako to nije prvi put da se urednik Sportskog programa ne poziva na sastanke kad je glavna tema taj segment programa, odlučio sam podnijeti ostavku, jer ne želim odgovarati za Sportski program HTV-a kada u njegovom kreiranju ne mogu sudjelovati." – izjavio je u petak Kovačević, dodavši kako nije bitno što nije pozvan on osobno, nego što je preskočen nadležni urednik.

Na dotičnom su sastanku sudjelovali, neslužbeno saznaje Jutarnji list, glavni ravnatelj HTV-a Mirko Gavić, ravnateljica HTV-a Marija Nemčić i odgovorni urednik Zabavnog i sportskog programa HTV-a Božu Sušec, a na sastanku se raspravljalo o kvantitativnom smanjenju sportskog programa, koje bi na oba programa HTV-a trebalo početi od jeseni.

Glavni ravnatelj HTV-a Mirko Galić ustvrdio je pak da Kovačević ne može tek tako podnijeti ostavku.

"Bruno Kovačević nema pravo na ostavku, već samo može tražiti da mu se otkaže ugovor o radu, jer to nije mandatna pozicija." – izjavio je Galić, pa dodao kako se na spornom sastanku raspravljalo i o zabavnom i o sportskom programu, ali s poslovne a ne programske pozicije.

 "Nije bila riječ o kolegiju ili Ravnateljstvu, već o radnom sastanku. Nije pozvan ni urednik Zabavnog programa, ali on zato nije podnio ostavku. Osim toga, njemu je prisustvovao nadređeni urednik Kovačeviću, Božo Sušec, koji je odgovorni urednik Zabavnog i sportskog programa, a za koji je itekako kompetentan." – zaključio je glavni ravnatelj HTV-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara