Buljan: Dolazak novog kapetana Hajduka Mikija Rapaića gotova je stvar

POSLJEDNJIH dana se u Splitu sve glasnije priča o povratku Milana Rapaića na Poljud. Rapaić je Hajdukovo dite, potekao je u biloj momčadi u koju se već vraćao 2003. godine. Igrao je i za Perugiju, Fenerbahče, Anconu, Standard, a proteklu sezonu za drugoligaš Trogir. Nastupao je Rapaić i u kockastom dresu, na Svjetskom prvenstvu 2002. te na Euru 2004. godine. Da je riješio klupski angažman, vjerojatno bi bio i među Bilićevim putnicima za Euro 2008,m

Mladoj Hajdukovoj momčadi, sigurno bi dobro došao iskusan veznjak. Miki je neosporno veliki nogometni znalac, igrač izvrsnog driblinga i lucidnih dodavanja.

I što je najbolje od svega, novi sportski direktor Hajduka, Ivan Buljan, rekao nam je da se Rapaić želi vratiti u Hajduk te da je realizacija transfera jako blizu.

"Nama u Hajduku bi bilo drago da Rapaić dođe na Poljud, jako cijenimo tog igrača. Trenutno je u inozemstvu, čim se vrati javit će nam pa ćemo razgovarati. Mislim da oko njegovog povratka ne bi trebalo biti problema", rekao je Buljan za Index.

"Bilo bi logično da Rapaić bude kapetan Hajduka"

Da će Miki doći na Poljud potvrđuju i priče u kojima ga se etiketira kao novog kapetan Hajduka. Iako je ozlijedio ligamente koljena, Rapaić je sada zdrav i spreman je pojaviti se na pripremama Hajduka 17. lipnja.

"Po nekoj logici i toku kojom su se stvari odvijale, mislim da bi Rapaić trebao biti kapetan jer je vrlo iskusan igrač koji je potekao u Hajduku", smatra Buljan.

Sportski direktor Hajduka potvrdio nam je da se Hajduk zanima za perspektivnog vratara Zadra, Danijela Šubašića.

"Nemam nikakve kontakte, pokušali smo razgovarati s njim, no bez uspjeha", rekao nam je Buljan.

"Skoko je spreman doći u Hajduk"

Još jedan igrač koji je već igrao u Hajduku, a čiji se povratak spominje je Josip Skoko. Skoko je četiri godine igrao na Poljudu, a trenutno traži novi klub nakon što se razišao s Wiganom. Buljan je biranim riječima govorio o 32-godišnjem veznjaku.

"Neću kriti da sam razgovarao sa Skokom, to je jako dobar igrač, ja sam ga već jedanput doveo u Hajduk i vrlo mi se svidio. U razgovoru je bio jako korektan, rekao da čeka ponude pa će vidjeti. Spreman je doći u Hajduk i igrati za manji novac nego što bio zaradio u nekom klubu u Europi. No, rekao je da ukoliko mu neka momčad ponudi puno veću cifru od one koju bi dobio u Hajduku, ipak bi kao profesionalac otišao za boljom ponudom", ispričao je Buljan.

"Naviknuo sam na niske udarce, pokušat ću uvesti reda u Hajduk"

Za kraj nas je zanimalo kako se Buljan snalazi na novom radnom mjestu sportskog direktora Hajduka. Bili brod je poljuljan, svađama u upravi te nezadovoljstvom pojedinih igrača, a sve je to uzrokovalo loše igre i rezultate ove sezone.

"Svi smo od krvi i mesa, bilo je dosta problema ali ja sam naviknuo na niske udarce. Pokušat ću uvesti reda i raditi maksimalno ozbiljno, bio na ovoj funkciji tri dana ili tri godine", zaključio je Buljan u razgovoru za Index.

M.Pa.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara