Button želi završiti karijeru u McLarenu

Button želi završiti karijeru u McLarenu

Foto: AFP

"KADA prestanem voziti za McLaren, prestat ću voziti Formulu 1 uopće. Vrlo mi je lijepo i nemam nikakva razloga odlaziti iz Wokinga", rekao je Jenson Button, 31-godišnji britanski pilot britanske momčadi.

Svjetski prvak iz 2009. godine s Brawn GP-om naglasio je da bi odmah pristao potpisati višegodišnje produljenje ugovora, koji mu vrijedi još za ovu i iduću godinu.

"Mogu, nakon što mi ugovor istekne, odraditi još tri do pet godina. Vozim u jednoj od najboljih svjetskih momčadi. To je sreća o kojoj mnogi ljudi mogu samo sanjati". dodao je trećeplasirani u ukupnome pojedinačnom poretku nakon uvodnih triju utrka sezone.

Buttonova je izjava iskreno oduševila ravnatelja momčadi Martina Whitmarsha:
"Ako se Jenson uistinu želi obvezati na dugogodišnju suradnju, spremni smo dogovoriti je i potpisati u rekordno kratkom roku!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ecclestone produljuje rok Bahreinu

Dodajmo kako se vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone obećao je produljiti rok do kada se Bahrein mora izjasniti je li u stanju ove godine organizirati utrku za Svjetsko prvenstvo.

Velika nagrada Bahreina trebala se, podsjetimo, održati 13. ožujka i biti uvodna utrka nove sezone SP-a, ali su politički nemiri u toj državi doveli do otkazivanja natjecanja. Vlasti u toj arapskoj zemlji, međutim, ne odustaju od organiziranja utrke u nekom drugom terminu, pod uvjetom da se situacija smiri, a isto priželjkuje i Ecclestone.

Međunarodna federacija autosportova (FIA) objavila je ranije da će 1. svibnja definitivno odlučiti hoće li ove godine biti utrke u Bahreinu, ali Ecclestone je voljan dodatno produljiti taj rok.

"Moramo još malo pričekati da vidimo kako će se situacija razvijati. Vjerujem da ćemo konačnu odluku znati otprilike početkom lipnja. Stvari se mogu promijeniti u samo nekoliko tjedana, tako da nikad ne znate... Iznenada se situacija u Bahreinu može smiriti, a ako oni žele organizirati utrku, onda smo i mi sretni", poručio je Ecclestone, dodavši kako je svjestan da će se možda morati odreći Bahreina, ali i da ta odluka još nije blizu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara