Byggmarku i drugi slalom u Kitzbuhelu

JENS BYGGMARK, 22-godišnji Šveđanin, odlazi iz Kitzbuhela sa 100 postotnim učinkom. Dva nastupa u salomu i dvije pobjede, jučer prva u karijeri, a danas već druga.

Jučer je, u teškim uvjetima, kao posljednji na startnoj listi druge vožnje, uspio obraniti vodeću poziciju nakon prvog laufa, a danas je s pete pozicije i 51 stotinke zaostatka napao i osvojio prvo mjesto za treptaj oka - samo tri stotinke ispred domaceg skijasa Mata.

Tako je mladi Šveđanin ušao u popis malobrojnih skijaških asova koji su u Kitzbuhelu slavili dva puta u dva dana. Poredak   izgleda gotovo identično  jučerašnjem, s tim što je Talijan Manfred Moelg iznenadio vodstvom nakon prve vožnje i 3.mjestom u končanom plasmanu, sa samo 5 stotinki zaostatka.

Mario Mat je potvrdio jučerašnje drugo mjesto a Švicarac Berthod je danas ostao bez podija, na 4 .mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je još jednom, četvrti put ove sezone, ostao bez plasmana. Nakon osvojenog desetog mjesta u prvoj, Kostelić nije završio drugu vožnju. Krenuo je agresivno, pokušavajući iskoristiti  priliku koju su pružale male razlike nakon prve vožnje, no sve se okončalo "jahanjem" vrata i gubitkom skije. No nije on jedini s učinkom manjim od 50 posto, apsulutni rekorder je Bode Miller, koji  nije završio niti jedan od šest slaloma!

Norvežanin Svindal i dalje vodi u ukupnom poretku sa 760 bodova ispred Cuchea (677), a treci je i dalje Miller sa 640 bodova. Kostelić je 21. sa 246 bodova. Byggmark se učvrstio na vodećoj poziciji slaloma s 343 boda, Beni Raich je sada drugi sa 265, a Mario Mat treći (260).Ivica Kostelić u slalomu je 15. sa 96 bodova.

M.J.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara