Čačiću, kako te samo nije sram?

KADA je Radimir Čačić u pitanju, više nas ništa ne može iznenaditi. Zapravo bi sve bilo "normalno" da njegovo ime i dalje pronalazimo u vijestima vezanim uz raznorazne malverzacije, no kako se varaždinski župan u posljednje vrijeme gura svugdje osim tamo gdje mu je mjesto, došlo je vrijeme da se o tome javno progovori.

Iako je dotični gospodin nedodirljiv mnogo jačima od nas, uzimamo si za pravo da ga u našim tekstovima prezentiramo onakvog kakav jest. Činimo to po tko zna koji put i uvijek nam se nekako čini da smo preblagi.

To što je sagradio autocestu i pritom sebi napunio džepove ili što je danima obmanjivao javnost sukobljavajući se s Kalmetom koji gotovo da mu može biti brat, ne zanima nas, niti čudi. No, gadarije koje je unio u hrvatski sport, jedino dobro kojim se naša zemlja može podičiti, Čačiću se jednog dana moraju obiti o glavu.

Ako se sjećate, naši su tenisači osvojili Davis Cup. Naime, vrli predsjednik našeg Saveza to je očito zaboravio. Ili je sanjao da ga je zapravo on osvojio. Takav bi bio jedini logični zaključak kojeg smo izvukli iz zadnjeg gafa kojim nas je još jednom, blago rečeno, osramotio.

Naime, našim je tenisačima u Sibamac Areni dodijeljeno pet replika "Salatare", dok je šestu u ime HTS-a primio Čačić na svečanoj večeri nakon finala. Replika je u prostorijama Saveza ostala tek jedan dan, nakon čega ju je Čačić uredno odnio u Varaždin i pospremio u svoju privatnu kolekciju.

Čačić je istu vijest novinarima priopćio bez ikakvih problema, te dodao kako na nju ima potpuno pravo. Po skromnom mišljenju nižepotpisane, Čačić nije mogao reći veću glupost.

Radi se o čovjeku koji je organizirajući polufinale Davis Cupa ucjenom došao do nešto više od milijun kuna, koje mu je Split uplatio kao cijenu dobivanja domaćinstva. Podsjetimo, gradonačelnik Puljić za domaćinstvo nije trebao uplatiti niti kune, jer pravog konkurenta nije niti imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik nije zadovoljavao kriterije, a Draženov Dom nije imao slobodnog termina. Splitu se zahvalio obećanjem da više nikada neće vidjeti vrhunski tenis.

Radi se i o čovjeku koji je nakon zadnjeg povijesnog poena u Sibamac Areni izjavio kako će HTS nakon svega što je u tenis uložio sezonu završiti na pozitivnoj nuli. Čačiću, kome ti to pričaš?

Kada je postao predsjednik Saveza, Čačić je javno izjavio da nema pojma o tenisu, a sada se maltene izjednačio s Ivaniševićem, Ančićem, Ljubičićem, Karlovićem i Pilićem te pehar zbog kojeg su naši momci godinama prolijevali krv i znoj pospremio sebi u vitrinu.

No, ne brinite, Čačić je kazao da će nova replika vrlo brzo stići u Savez jer ju je dao nanovo izraditi. Čak će i sam financirati potrebne troškove.

Sport je jedna od najvećih hrvatskih svetinja i takvi ljudi u njemu jednostavno ne smiju pronaći svoje mjesto. Za takve uvijek postoji baruština politike.

Jedno nam ipak nije jasno, kako Čačića, koji se predstavlja kao veliki gospodin, nije nimalo sram? I onda se sjetimo da taj srama nema.

Dea Redžić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara