Canjuga: U moje vrijeme Dinamo je bio najjači klub jugoistočne Europe

ZLATKO CANJUGA, vjerojatno najomraženiji predsjednik Dinama u povijesti tog kluba, u prvom je novinskom intervjuu nakon četiri godine ustvrdio kako je Dinamo u njegovo vrijeme bio najjači klub jugoistočne Europe.

Podsjetimo, Canjuga je devedesetih obnašao niz visokih stranačkih i političkih funkcija, a između ostalog bio je i predsjednik Dinama, koji po nalogu tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana preimenovan u Croatiju.

Nakon Tuđmanove smrti, klubu je vraćeno ime za koje su se navijači borili godinama, a Zlatko Canjuga otišao je iz Dinama, a napustio je i HDZ. Canjuga je u to vrijeme bio jedan od omraženijih političara u Hrvatskoj, a Bad Blue Boysi ratovali su s njim sve do povratka imena Dinamo.

U svom prvom intervjuu za neke novine nakon četiri godine Canjuga je ustvrdio kako je "njegov" Dinamo bio neusporedivo jači od današnjeg Dinama.

"Vrijeme je da netko trezveno sve zbroji i oduzme, počne razmišljati i dođe do logičnoga zaključka što je Canjuga učinio za Dinamo. Najviše me ovih godina boljelo prešućivanje dobrih stvari, a to je sigurno bilo jedno od najsjajnijih razdoblja u povijesti kluba." – izjavio je Canjuga, pa dodao: "Svi znamo da je ta momčad igrala u Ligi prvaka, vrijedila je enormne novce, barem 60 milijuna eura, i u moje je vrijeme Dinamo bio najjači klub jugoistočne Europe!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Canjuga je diplomatski progovorio o promjeni imena kluba, koju je tada gorljivo branio pred navijačima koji su tražili samo jedno – povratak imena Dinamo.

"Bio sam predsjednik velikoga kluba, koji je imao velikih problema s imenom. I danas me najviše boli što u Izvršnom odboru i dalje sjede ljudi koji su mijenjali Dinamovo ime, a ja sam platio ceh za te promjene iako nisam sudjelovao u promjeni imena." – izjavio je Canjuga, koji se ipak nije želio izjasniti je li danas za ime Croatia ili Dinamo.

Iako je godinama tvrdoglavo ratovao s navijačima zbog imena Croatia, Canjuga im se u razgovoru za Večernji list ipak ispričao.

"Neki potezi prema navijačima definitivno nisu bili dobri, neki su potezi bili obojeni politikom. I za svaki loš potez iskreno se ispričavam. Klub bez navijača nije klub i podršku kakvu sad Bad Blue Boysi daju klubu mi smo samo poželjeti mogli u ono vrijeme." – priznao je Canjuga, koji se u međuvremeno maknuo iz politike i sad vodi talk show na lokalnoj televiziji NET.

Bivši predsjednik kluba smatra da je za Dinamo dobro što Zdravko Mamić unatoč najavi nije napustio klub, jer bivši predsjednik Dinama "zna kako je teško donijeti novac u klub". Puno teže nego u vrijeme kad je Dinamo najvjernijeg navijača imao u predsjedniku republike, rekli bi zlobnici.

(Izvor fotografije: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara