Capello nakon dvije godine poziva Walcotta

ZA PRIJATELJSKU utakmicu između Engleske i Francuske, koja će se igrati sljedeći tjedan u Parizu, Fabio Capello najvjerojatnije će pozvati krilnog napadača Arsenala Thea Walcotta.

Ovo je prvo Walcottovo pozivanje u reprezentaciju nakon skoro dvije godine. U ljeto 2006. bio je zamjena na pripremnoj utakmici sa Mađarima, dok na SP-u u Njemačkoj nije igrao, ali odlične igre u Arsenalu, posebice na nedavnoj utakmici protiv Milana, natjerale su novog engleskog izbornika da ga ponovno pozove pod nacionalni stijeg.

Don Capello je u izjavi za engleske medije istaknuo kako neće biti nikakve isprike ukoliko ne uspije vratiti englesku reprezentaciju u vrh svjetskog nogometa.

"Znam da ovdje cijene samo po rezultatima, kao uostalom i bilogdje drugdje. Što prije zaredaš s pobjedama, lakše ćeš izbjeći kritike. Možemo razgovarati o formaciji ili sastavu momčadi, ali na kraju dana, kada se podvlači crta, samo je jedno važno - imaš li rezultat ili nemaš!"

Talijanski stručnjak nastavio je glorificirati njegovo veličanstvo rezultat:

"Kada vas izaberu na posao poput moga, od vas očekuju i isporuku rezultata. I zato imam samo jedan cilj kao izbornik Engleske i pobjeđivati! Naravno, to ne mogu učiniti bez dobrih igrača i adekvatnog plana igre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki ljudi uživaju u brbljanju, ja uživam u pobjeđivanju!"

Kaže da je spreman na mogućnosti za različite formacije u momčadi:

"Uvijek sam vodio svoje momčadi u sustavu 4-4-2. I dalje mislim da je to najbolja formacija. Međutim, spreman sam i promijeniti mišljenje i prilagoditi se sustavu koji će najbolje odgovarati igračima koje imam na raspolaganju. Zbog toga sam i proputovao cijelu Englesku uzduž i poprijeko, kako bi upoznao što više igrača i stekao što bolji uvid u stanje svih pojedinaca. U toj situaciji, lakše je razmišljati o formaciji."

"U svakom slučaju, moji prvi dojmovi o engleskom nogometu su odlični. Stadioni su fantastični, svi se međusobno poštuju i okruženje je vrlo ugodno", zaključio je Capello.

F.V./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara