Capello: Nakon pobjede u Zagrebu počeli smo rasti kao momčad

Capello: Nakon pobjede u Zagrebu počeli smo rasti kao momčad

Tekst: M.Č./Totalsport
Foto: AFP

JEDAN je nogometaš prilikom boravka engleske reprezentacije u Ukrajini potajice ispod stola ispisivao sms-poruku na zajedničkoj večeri. Izbornik je poludio kad ga je zamijetio.

Za News of the World događaj iz Ukrajine prepričao je jedan neimenovani izvor iz reprezentativnog stožera. Nije poznato koji je igrač napravio “prekršaj” niti je poznato točno vrijeme izljeva bijesa Fabija Capella. Za vjerovati je, međutim, da se sve odigralo uoči utakmice i poraza kojim su Englezi Hrvatsku izbacili sa Svjetskog prvenstva.

"Na obaveznim zajedničkim večerama igrači sjede za dva stola, dok stručni stožer sjedi za trećim. Tijekom obroka, Capello je primijetio da jedan njegov igrač tipka po mobilnom telefonu ispod stolnjaka. Prije no što su svi uopće stigli primijetiti što se dogodilo, Capello se iznenada podigao, uzeo sa stola jedan metalni poslužavnik te ga zavitlao prema zidu."

"Nakon toga se pošteno izvikao na igrače rekavši da je sve što traži jedan sat tijekom obroka bez ometanja, pogotovo bez mobilnih telefona."

"Nikada prije nije bio tako bijesan"

"Igrači su bili šokirani. Vidjeli su ga i prije bijesnog, ali nikada na ovaj način. Ostatak večere proveli su u apsolutnoj tišini izbjegavajući makar pogledati u pravcu izbornika. Ukoliko ih je Talijan htio podsjetiti tko je glavni, sasvim je sigurno uspio", citiraju Englezi vlastiti izvor.

Capello zabranjuje igračima korištenje mobitela u svlačionici i tijekom svih obroka. Traži od igrača da zajednički dolaze i odlaze s objeda, da ne kasne na sastanke i na okupljanja pred odlaske na trening, a također zahtijeva i striktno držanje pravila odijevanja. Svi igrači moraju nositi službena odijela, kopčati gumbe do vrata, a kravatu vezati u čvrsti čvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino što je igračima dopušteno jest slušati glazbu na iPodu.

Inače, vezano za nadolazeću smotru najboljih nogometaša svijeta Capello je naglasio koliko je bitna fizička priprema njegovih nogometaša.

Capello: Možemo pobijediti svaku momčad, ali sve će ovisiti o formi s kojom ćemo doći na SP

"Bio sam na Svjetskome prvenstvu, morate znati što na tim utakmicama raditi i kojim stilom igrati. Ali, morate i doći spremni, to je najvažnija stvar. Uistinu spremni. Spremni, spremni, spremni. Samo nakon toga možete kreirati zajedništvo u momčadi. Za osvajanje SP-a trebat će nam zajedništvo, zdravi ključni igrači i najvažnije - sreća. Ako nemate sreće ne možete ništa osvojiti.  ", ponavljao se Capello.

"Kritizirali su nas nakon utakmice s Andorom prošle godine, a u sljedećoj utakmici pobijedili smo Hrvatsku 4:1. Od tada rastemo kao momčad. Već sam prije rekao, možemo pobijediti svaku momčad. Imam puno povjerenje u svoje igrače, ali sve će ovisiti o formi s kojom ćemo doći na SP. U ovome smo trenutku zbilja jaki, rekao bih na vrhuncu fizičke spreme i nikome nije lako protiv nas. Mislim da sada svi žele izbjeći Englesku na Svjetskom prvenstvu, jer smo stvarno jako dobri.Utakmice Lige prvaka, prvenstveni susreti i FA Cup vrlo su važne. Morate uložiti ogroman napor da bi u njima slavili, pa je moguće da pojedinci ne dođu na SP u najboljoj mogućoj kondiciji", dodao je Talijan čija će momčad prvu sljedeću utakmicu odigrati u Kataru 14. studenog protiv najboljih brazilskih nogometaša.

"To je važna utakmica koja će i meni poslužiti da dobijem uvid u igru protiv južnoameričkih momčadi. Njihov je stil igre drugačiji, tehnički su sjajni i vrlo dobri u igri jedan-na-jedan. Vole se nadmetati u driblingu, a i puni su imaginacije", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara