Capello: Za Hrvatsku spremni, engleski mediji se s tim ne slažu

Capello: Za Hrvatsku spremni, engleski mediji se s tim ne slažu

ENGLESKI Sun piše da je nogometna reprezentacija Fabija Capella u stravičnom stanju uoči početka kvalifikacija za SP nakon londonskog remija protiv Češke (2:2). Izbornik se ne slaže.

Česi su dva put vodili na Wembleyju, nikad praznijem otkad je renoviran i prima 90.000 posjetitelja. Ovom je prilikom Capellovu momčad gledalo manje od 70.000 ljudi.

"Mislim da smo spremni za kvalifikacijski ciklus", izjavio je do kože pokisli talijanski trener, koji je velik dio utakmice prostajao na kiši uz dodatak: 

"Bili smo vrlo dobri u prvom poluvremenu. Stavili smo Petra Čecha pod golemi pritisak napravivši ga najboljim njihovim igračem. Obranio je tri naša vrlo dobra udarca."

Engleska obrana imala problema sa češkim kontrama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je Capello izrazio zadovoljstvo igrom Franka Lamparda, Stevena Gerrarda i Waynea Rooneyja, ali je i priznao da je njegova momčad obrambeno imala problema s neutraliziranjem čeških kontranapada.

"Česi su vrlo dobra momčad koju nije lako pobijediti. Zato sam ih i želio za suparnike. Stvarali smo prilike, pogotovo u prvom dijelu. No, patili smo kad su nam izlazili u kontranapade. To je očito naš problem na kojemu dalje moramo raditi. Svejedno, važno je da vidim napredak. Mislim da izgledamo sve bolje."

Nakon utakmice izvršni je direktor Engleskoga nogometnog saveza (FA) Brian Barwick najavio da se na kraju godine povlači s funkcije. Čovjek koji je bio ključan faktor u dovođenju Fabija Capella razmimoilazi se sa čelnikom FA-a Davidom Triesmanom oko širine i dubine vlastitih ingerencija.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara