Čech i Frei nezadovoljni loptama kojima će u subotu otvoriti Euro

NASTAVLJA se kampanja protiv službenih lopti Europskog nogometnog prvenstva. Popisu nezadovoljnih priključili su se češki vratar Petr Čech i švicarski napadač Alexander Frei.

Čech: Frei je odličan igrač i prijatelj

Ova su dvojica protagonista Eura prije pet godina bili klupski suigrači u francuskom Rennesu. U subotu će se prvi puta namjeriti jedan protiv drugoga, u prvoj utakmici Europskog prvenstva, koju će u Baselu odigrati Švicarska i Češka.

"Prvi puta u karijeri ću igrati protiv Freija, baš sam znatiželjan kako će to izgledati. Zajedno smo proveli sezonu i pol, Bili smo si dosta dobri i bliski. Alex je bio odličan suigrač i prijatelj", sve najbolje o svom bivšem suigraču rekao je Chelseajev i češki vratar Petr Čech.

Frei: Čechove slabosti ćete vidjeti u subotu

Dakako, Frei nije ostao dužen s komplimentima

"Petr je vrlo inteligentan i ugodan čovjek. Kao vratara, morate ga respektirati. Ima li slabosti? Svaki vratar ima svoje slabe točke. Koje su to? E, to bih radije sačuvao za sebe, do subote", kaže Frei.

Oba igrača nezadovoljni loptama

Obojica su nezadovoljni s novim loptama, na koje su se već tužili i neki drugi sudionici Eura, zbog neprirodne putanje. Sami proizvođači lopti su napomenuli kako ove lopte imaju veći zaokret od uobičajenih.

"Lopte nisu idealne. Ponekad ne možete znati kamo će lopta. No, svih 16 reprezentacija igrat će s istim loptama "tješi se Čech.

Frei je dodao:

"Trebalo mi je deset dana da se naviknem na ove lopte. Teško je kontrolirati njihovu putanju. Razlika između ovih lopti i onih na koje sam se naviknuo u Dortmundu je poput noći i dana" zaključio je napadač Borussije.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara