Cernat stavio autogram na novi ugovor s Hajdukom

RUMUNJSKI kreativac plemenitog kova Florin Cernat nikad nije skrivao da želi ostati u Splitu, ali financijski prohtjevi njegovog kluba iz Kijeva "bilima" su zadavali nemale glavobolje. No, čini se kako će se Cernatova želja ostvariti.

S Poljuda stižu neslužbene informacije da je Cernat stavio svoj potpis na ugovor vrijedan 320 tisuća eura po sezoni koji će ga vezati uz Hajduk i iduće godine, a na upravi kluba je sad da odnekud izmisli 1,3 milijuna eura odštete koje kijevski Dinamo očekuje.

Što u prijevodu znači da bi dogovor i dalje mogao propasti jer Bili takav novac trenutno nemaju. No, vjerojatno će ga imati nakon što se ostvari transfer Ante Rukavine, koji, iako ne ide u Dinamo, i dalje želi napustiti Poljud. A kao buduća destinacija se nameće Monaco.

Čak i ako uspiju zadržati Cernata, a zasad se čini da hoće, to je samo početak stvaranja nove momčadi koja će Hajduku omogućiti koliko-toliko zadovoljavajuće rezultate nakon zaključene sezone, sezone koju cijeli Split želi što prije zaboraviti.

Neka su imena dobro poznata, ali ne toliko izgledna (poput Mikija Rapaića, koji neizbježno ispliva svaki put kad Hajduk traži pojačanja ili Josipa Skoke, koji ne bi imao ništa protiv povratka, ali gotovo je sigurno da Splićani neće moći nadmašiti ostale ponude), a neka su sasvim nepoznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su se na Poljudu ni krivi ni dužni odjednom našli dva Rumunja s kojima je netko dogovorio probu u Hajduku. Tko - ne zna se, ali za pretpostaviti je kako se radi o nekome iz bivše i odnedavno raspuštene struke. Zadnji vezni i desni bočni igrač na Poljud su došli iz Galatija, vjerojatno na Cernatovu preporuku, ali dobre su im šanse da povratnu avionsku kartu iskoriste već sutra.

Goran Vučević na svom je predstavljanju bio jasan i glasan: zna se koji igrači valjaju, a koji ne valjaju i nema smisla na Poljudu gomilati nekakva polupojačanja nedostojna da igraju u Hajduku. Iako Rumunji popunjavaju pozicije koje su im potrebne, Vučevića ne zanimaju igrači za koje nikad nije čuo, a kamoli s njima kontaktirao.

Desni bi bok Hajduk navodno želio popuniti Mensurom Mujdžom, ali predsjednik Zagreba Dražen Medić opasan je pregovarač. Medić zna da u Mujdži ima veliki igrački potencijal, što znači da na njemu može dobro zaraditi, a cifra ispod koje ne ide je 1,5 milijun eura. Za Dinamo - sitnica, ali u Hajdukovoj blagajni više je paučine nego eura.

Još jedna opcija, koja već zvuči izglednije, je povratak 29-godišnjeg Darka Miladina. Miladina ugovor za grčki Ergotelis veže do ljeta iduće godine, ali uvijek se može pozvati na klauzulu o raskidu ukoliko to želi. Jezičac na vagi mogla bi biti njegova supruga koja bi uskoro trebala roditi, zbog čega se Miladin nalazi u Splitu.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara