Češki prvak ulazi u NLB Ligu?

Češki prvak ulazi u NLB Ligu?

Tekst: D.R.

JOŠ se ne zna koliko će klubova sljedeće sezone sudjelovati u regionalnoj NLB Ligi. 14, koliko ih je sada, ili 12., koliko ih je bilo samo u prvoj sezoni natjecanja. Iako je na skupštini krajem rujna prošle godine izglasano smanjenje lige na 12 klubova od sezone 2010/11., sada se tumači da ta odluka nije konačna.

Podsjetimo, skupština se tada izjasnila da će i dalje stalna pozivnica ići crnogorskoj Budućnosti te da će po jedno stalno mjesto dobiti će Slovenija, Hrvatska, Srbija i BiH. Kao novost plasirana je odluka o dodjeli dodatnog mjesta zemlji koja ima predstavnika u Euroligi, a kao i do sada jedno dodatno mjesto trebale su dobiti dvije najuspješnije zemlje sudionice iz prethodne sezone. Mjesto je trebala dobiti i zemlja koja bude kombinirao najbolja kroz protekle dvije sezone, a jedino preostalo, 12. mjesto popunjavalo bi se putem pozivnice.

Upravo o tome moglo bi se poduže razgovarati na skupštini zakazanoj u ponedjeljak, s obzirom da je ČEZ Nymburk, češki klub iz istoimenog grada, voljan participirati u balkanskoj košarkaškoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest titula prvaka u nizu

Josip Bilić, povjerenik natjecanja, tvrdi da ne može govoriti o ovoj temi do svršetka sjednice.

Češki klub nastupa u Eurocupu i iza sebe ima sponzorsku mašineriju na koju očito može računati, s obzirom da troškovi za sudjelovanje u natjecanju za češkog predstavnika ne bi bili mali.

Iza ČEZ Nymburka stoji energetska tvrtka ČEZ, koja je dala i ime areni koja prima deset tisuća gledatelja, i najčešće je puna kad Nymburk igra utakmice Eurocupa. Klub iz Nymburka češki je prvak već šest sezona za redom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara