Četiri zlata i srebro za hrvatske juniore u brzom klizanju

Četiri zlata i srebro za hrvatske juniore u brzom klizanju
NAJVIŠE uspjeha na međunarodnom natjecanju u brzom klizanju na kratke staze, koje je održano ovog vikenda u Olimpijskoj Zetri u Sarajevu, imali su klizači iz Hrvatske koji su osvojili četiti zlatne i jednu brončanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su kod juniora Tomislav Dugi, a kod Juniorki Monika Žunac, kod mlađih juniorki D Maja Lipovšćak, te mlađih juniora E Grigor Dumbović, dok je srebrnu medalju u katgoriji mlađi juniori C osvojio Jakov Dolinić.

Tomislav Dugi popravio je osobni rekord na 1000 metara u vremenu 1:44.29, a utrku na 500 m klizao je taktički odlično, pobijedio u polufinalu i finalu te sa ukupno 136 bodova bio prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mlađi junior Jakov Dolinić, klizao je u grupi sa starijim junioirma, popravio osobni rekord na 500 i 1000 m te je sa ukupno 60 bodova drugi u kategoriji mlađih juniora do 15 godina.

Juniorska reprezentativka Hrvatske Monika Žunac klizala je izvrsno te je u disciplini 500 m otklizala svoje najbolje vrijeme ove godine 57.80. Nastupila je u grupi sa seniorkama te je u finalnoj utrci na 1000 m na cilj došla druga iza seniorke Đuzel iz BiH.

U konkurenciji juniorka D članica zagrebačkog Spina Maja Lipovšćak je popravila rekord Hrvatske za mlađe juniorke na 1000 m u vremenu 1:36.52 i okitila se zlatom u kategoriji juniorki do 14 godina starosti.

Najmlađi Grigor Dumbović u kategoriji Juniori do 12 godina popravio je osobni rekord na 500 m kližući 1:05.910 te u ukupnim rezultatima osvojio 1. mjesto u kategoriji najmlađih juniora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara