Cibona dočekuje Partizan u ključnoj utakmici Eurolige

VEČERAS u Draženovom domu gostuje beogradski Partizan. Ako želi prolaz među najboljih 16 u Euroligi Cibona treba pobjedu, po mogućnosti sa što većom koš razlikom.

Iako statistika govori u prilog "Vukovima", jer Partizan još nikad nije slavio protiv njih u Zagrebu zna se da ovakve utakmice nikad nisu lake. Osim protiv standardno neugodnog protivnika, treba igrati i protiv pritiska koji im je nametnut, jer o ovoj utakmici puno toga ovisi.

Ciboni u prilog ide i to što su svojoj ekipi nedavno pridodali još jednog vrlo korisnog igrača. Riječ je naravno o Marku Buliću, vrhunskom šuteru koji može riješiti svaku utakmicu ako uđe u seriju koševa. Bulić, iako možda ne toliko razvikan igrač, je koristan dodatak svakoj momčadi, o čemu svjedoči i činjenica da je u svim momčadima u kojima je igrao bio među najboljim strijelcima, a nerijetko i najbolji.

No, iako će kvalitetan šut izvana Ciboni puno značiti najvažnija bi karika njihove igre ipak trebala biti čvrsta obrana, pogotovo na Partizanovim centrima koji za Beograđane redoviti obavljaju izuzetno kvalitetan posao ispod koša što je Cibonu u Hali Pionir i koštalo pobjede.  Nimalo lak posao neće imati ni Cibonini graditelji igre Andrew Wisniewski i Davor Kus koji će morati zaustaviti eksplozivnog Partizanovog playa Vonteega Cummingsa, nekadašnjeg vrlo solidnog NBA igrača.

Anzulović je svega ovoga sigurno svjestan i zna da si ne smije dopustiti više kikseva, tako da se nadamo da ćemo sutra gledati jednu dobro pripremljenu i uigranu Cibonu u utakmici u kojoj su favoriti i koju nikako ne bi smjeli izgubiti.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara