Cibona preko Maccabija ipak do Final Foura?

VEČERAS u 20.15 sati u derbiju 13. kola Godyear lige sastaju se Cibona i Maccabi. Nakon promjena u klubu, odlaska nekih igrača te svježe odrađenih priprema Cibona bi mogla večeras pokazati zašto je smatrana favoritom na početku natjecanja.

U rujnu prošle godine u prvom susretu Goodyear lige Cibona je bila gost kod Maccabia. Prva utakmica Cibone, u susretu protiv prvaka Europe, pokazala je da na nju u Europi treba računati.

Čitava utakmica igrala se u egalu, da bi Cibona sedam minuta prije kraja došla i u vodstvo.

Nakon pete osobne Prkačina u igru je ušao Alihodžić, čije su dvije greške nakon kojih je Cibona izgubila loptu rezultirale uspješnim akcijama Maccabija.

50 sekundi do kraja Cibona dolazi na 75:72, no tricom Maccabi povećava na 6 razlike. Sekundu prije kraja Cibona tek uspjeva smanjiti na 78:74.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon te utakmice Cibonine šanse da bude jedna od sigurnih u Final Fouru svedene su na minimum. Pobjedom protiv AEK-a u gostima oživjela je nada za bolju poziciju.

No, treba igrati utakmicu po utakmicu, ići polako i sigurno, izjavio je Cibonaš Davor Kus.

Za Cibonu će u prvoj petorki nastupiti Rimac, Mujezinović, Prkačin, Mamić i Planinić. Na klupi će biti Kus, Krunić, Krasić, Štimac, Mance, Ružić i Alihodžić.

Izraelci će igrati bez ozlijeđenog Udriha. Njihov trener Blatt izjavio je kako je Cibona dobra momčad, namučila ih je kod kuće, a danas će im biti još teže.

Početna petorka Maccabia je Vujčić, Burstein, Besok, Sharp i Goree, na klupi će biti Lubin, Lewis, Shelef, Halperin, Saffar, Bluthental i Kohansky.

Ostali susreti:

Bosna ASA - FEAL Široki, Sarajevo, 17 sati
Pivovarna Laško - Zagreb, Laško, 17 sati
Split Co - Zadar, Split, 18 sati
Krka - Borac Nektar, Novo Mesto, 19 sati

                                                                 Arhivska fotografija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara