Cibona rasprodaje imovinu, Prka se smilovao bivšim suigračima da bi mogli dobiti plaću

Cibona rasprodaje imovinu, Prka se smilovao bivšim suigračima da bi mogli dobiti plaću

Tekst: M.P.
Foto: Ranko Suvar (Cropix)

CIBONA će gotovo sigurno ovih dana krenuti u rasprodaju klupske imovine kako bi namirila godinama nagomilavan dug koji bi ovog hrvatskog, ali i europskog sportskog velikana mogao gurnuti u stečaj.

Prema nekim procjenama, lokali i poslovni prostori koji su u vlasništvu kluba pod Tornjem vrijede gotovo 50 milijuna kuna, koliko otprilike iznosi i ukupno zaduženje do ove sezone. Ukoliko se ta novčana rupa zakrpa, navodno su Emil Tedeschi i Atlantic grupa spremni preuzeti klub, ali i tekuće obveze prema igračima i trenerima. Predsjednik Jelušić je u razgovoru za Večernji list rekao kako bi takav sporazum potpisali već sutra.

"Slažemo se s tim uvjetima i ako je Tedeschi spreman, sutra ćemo potpisati takav sporazum. Moramo sve riješiti za mjesec dana", iskreno će političar i sportski djelatnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je da samo hladni Cibonin pogon svaki mjesec košta novih 2 milijuna što je sigurno dodatna voda na mlin stečajnom postupku koji bi mogao biti sve izglednija opcija ukoliko veliki igrač poput Atlantic grupe ne odluči baciti konop spasa.

Prka se smilovao "bivšim suigračima"

Svom se bivšem klubu odlučio smilovati i Nikša Prkačin. Nakon što je zadužnicom sjeo na Cibonin računa kako bi naplatio gotovo milijun i pol kuna duga, Prka je ipak odlučio prolongirati naplati zadovoljivši se sa samo 500 tisuća. Da to nije učinio njegovi bivši suigrači ne bi ovaj mjesec mogli dobiti plaće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara