Cibona u predstečajnoj nagodbi od vjerovnika traži otpis čak 23 od 40 milijuna kuna duga

Cibona u predstečajnoj nagodbi od vjerovnika traži otpis čak 23 od 40 milijuna kuna duga

Foto: KK Cibona

TRGOVAČKI SUD u Zagrebu objavio je oglas i rješenje kojim se vjerovnici Košarkaškog kluba Cibona pozivaju na ročište za sklapanje predstečajne nagodbe koje će se održati 29. siječnja na sudu u Karlovcu.

> Cibona najviše duguje menadžeru Jablanu i Mamićevom Dinamu, a nije im oprostio ni Klemm

Prema izmjenjenom planu financijskog i operativnog restrukturiranja KK Cibone iz lipnja ove godine, taj klub vjerovnicima duguje 40,53 milijuna kuna. Cibona najviše duguje (18 milijuna kuna) dobavljačima i ostalim vjerovnicima, među kojima je i GNK Dinamo i menadžerska agencija Roberta Jablana, a slijede nagomilani dugovi prema bivšim igračima od čak 16 milijuna kuna.
 
Dugovi prema bankama i tijelima javne uprave, prvenstveno Gradu Zagrebu, iznose oko 6,5 milijuna kuna.
 
Prema planu financijskog restruktiranja, dug prema dobavljačima, Dinamu i agenciji Roberta Jablana plaćao bi se do 2023. u 84 mjesečne rate bez kamata, uz otpis glavnice od 60 posto (gotovo 11 od 18 milijuna kuna) i otpis zateznih kamata uz poček od dvanaest mjeseci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Dugovi prema bivšim igračima Cibone od 16 milijuna kuna trebali bi, prema planu, biti isplaćeni kao dobavljačima, a prema tijelima javne uprave, glavnom financijeru Gradu Zagrebu, dugovi bi bili vraćeni uz otpis od 40 posto glavnice i bez zateznih kamata. 
 
Ukupno, Cibona vjerovnicima predlaže isplatu oko 17 milijuna kuna od ukupno 40,5 milijuna nagomilanih dugova, a za prihvaćanje tog plana potrebna je većina glasova vjerovnika na predstojećem ročištu na kojem će se odlučivati o sklapanju predstečajne nagodbe. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara