Cibona uništila Partizan i osigurala nastup u drugom krugu

Cibona uništila Partizan i osigurala nastup u drugom krugu

CIBONA je uvjerljivo, s 23 poena razlike, svladala Partizan. Činjenica da nitko do sada Partizana nije svlado s više od 8 razlike, i da nikoga do sada Cibona nije svladala s više od 11 razlike, svjedoči o sjajnoj formi Cibosa.

Ovo je peta pobjeda Cibone za redom, treća u Euroligi.

S pobjedom 92:69, a zahvaljujući i ostalim večerašnjim rezultatima (Ulker bolji od Rome, AEK od Ortheza), Cibona je osigurala nastup u drugom krugu Eurolige.

Cibona je bila bolja čitavu utakmicu, a umjesto da popusti u drugom poluvremenu, kao što je bio slučaj u mnogim utakmicama do sada, domaćini su se u trećoj četvrtini odlijepili na dvadesetak razlike, što nisu ispuštali do kraja.

Anzulović je odlično taktički vodio momčad, Rimac i Penn igrački, dok je Golemac bio sjajan pod košem. Golemac je uz 7 skokova uspio zabilježiti i 11 poena i 6 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se efikasnosti tiče, Cibonu je predvodio Rimac s 18 poena (3-4 šut za tricu), Vranković je postigao 15, Penn 14, Žižić 12.

Prve poene u Euroligi upisao je Omerhodžić, kome je Anzulović dao priliku u posljednjoj minuti utakmice, kao i Ugrinoskom. Radi se o imenima koje ćemo puno puta čuti u narednim sezonama.

Ako nakon ovakve partije uopće imamo pravo izdvojiti lošeg igrača kod Cibone, onda je to Sesar, koji je u 13 minuta samo uspio uputiti tri šuta za tricu, napraviti tri osobne, izgubiti dvije lopte i ostati na nula poena.

Cibona u Euroligi nije ponovila grešku s utakmice protiv Zvezde, pa se na tribinama okupilo oko 4,000 gledatelja, koliko je karata pušteno u prodaju.

Nažalost, ni ovog puta nije izostalo tzv. navijanje povicima "Ubij Srbina", kao niti bacanje petardi pred kraj utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara