Cico: Dinamovci bi trebali biti počašćeni pozivom u reprezentaciju

NAKON što je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio kako nema namjeru pustiti svoje igrače na međunarodni turnir u Hong Kong, izbornik Zlatko Kranjčar još jednom je naglasio da bi svakom nogometašu takav poziv trebao biti čast.

Iako je Kranjčar znao da s obzirom na termin ne može računati na svoje internacionalce iz Njemačke i Italije, odbijenice bi vrlo lako mogle stići iz Dinama, ali i Hajduka.

"Pozive smo poslali svim reprezentativcima koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali unaprijed smo računali da bismo zbog termina turnira mogli dobiti odbijenice iz nekih njemačkih i europskih klubova jer u tom razdoblju igraju prvenstvene utakmice. Zato sam najavio širi kostur momčadi za ovu akciju, s igračima iz Ukrajine i Austrije, te iz Dinama i Hajduka. Mislim da je logično da odsutne standardne igrače zamijene mladi reprezentativci, a oni većinom dolaze iz Maksimira i Poljuda." - kazao je Kranjčar za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Carlsberg Cup nije nikakav lijevi turnir, ne radi se o B reprezentaciji. U Hong Kongu nastupa naša A reprezentacija, igramo dvije vrlo važne utakmice. Žao mi je ako će Dinamo uskratiti svojim igračima da nastupe za A reprezentaciju, ali ne uzbuđujem se zbog reakcije iz Maksimira. Pravi komentar na to dat će Izvršni Odbor HNS-a, predsjednik i glavni tajnik." - dodao je Cico.

Mamić je, između ostalog, Cici poručio da nema potrebe vozati Dinamovce Dalekim istokom kad ionako zna 23 putnika za Njemačku.

"Ako nekoga smeta to što izbornik ima jasnu viziju i standardiziranu momčad, onda samo mogu zaključiti da taj netko i ne zna baš puno u nogometu. Putnike nikada nisam eksplicitno imenovao i zadržat ću ih za sebe u slučaju da netko otpadne zbog ozljede ili neodgovarajuće forme." - poručio je naš izbornik.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković poručio je kako se s odbijenim pozivima treba zamarati isključivo izbornik Kranjčar.

"Nisam izbornik i ne znam koliko su nam trenutno bitni ti igrači. To nije moj nego izbornikov problem. O tome će se još razgovarati, trenutačno nemam potrebu to komentirati." - kazao je Marković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara