Cico: Nadam se da će trener Nike Kovača sada progledati

U HNS-u se ovih dana živi u iščekivanju ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo, koji će se, prema najavi, održati u Leipzigu 9. prosinca. Slatke muke naših nogometnih delegata, u koje je uključeno i razmatranje novopristiglih ponuda njemačkih kampova, tek povremeno narušava strka oko malog broja ulaznica za Mundijal.

Iako glavni tajnik Zorislav Srebrić radi na što pravednijoj podjeli, ili barem tako tvrdi, sigurno je da će većina zainteresiranih ipak ostati praznih ruku.

"Moramo biti iskreni i reći da ne postoji način kako da se zadovolje potencijalne potrebe tržišta. No, HNS će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ulaznice što ravnopravnije podijele." - kazao je Srebrić.

Podsjetimo, hrvatski će navijači u najgorem slučaju dobiti 2700 ulaznica po utakmici, što je kvota određena prema stadionima najmanjeg kapaciteta. To bi značilo da se broj ulaznica može povećati ovisno o kapacitetu stadiona.

"Moramo voditi računa o tome da FIFA prvo ispunjava obveze prema sponzorima." - dodao je Srebrić.

Ponajviše razloga za zadovoljstvo imao je izbornik Zlatko Kranjčar. Iako je još prije tjedan dana najavio svoj posjet trenerima naših internacionalaca koji u posljednje vrijeme na europskoj sceni odrađuju vrlo skromnu minutažu, Niko Kovač i Boško Balaban uspjeli su vratiti osmijeh na njegovo lice.

Maksimirsku pobjedu nad Šveđanima Kranjčar je odavno povezao s odličnim igrama naših reprezentativaca u svojim klubovima, stoga nas nije začudilo intenzivno praćenje braće Kovač.

"Jako sam zadovoljan igrom našeg Nike Kovača i čvrsto se nadam da će njegov trener konačno progledati, kao i da ga neće više tretirati kao pričuvu. S tim direktno pomaže i našoj reprezentaciji. Zadovoljan sam i oporavkom Ivice Olića, s kojim sam u stalnom kontaktu, a prema najnovijim informacijama on će biti na popisu za turnir u Hong Kongu." - kazao je Kranjčar.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija za Hong Kong kreće 25. siječnja gdje će u sklopu Carlsberg Cupa odigrati dva susreta, a u planu je i uvodna utakmica sa Sudijskom Arabijom.

Iako HNS još uvijek nije potpisao ugovore sa savezima reprezentacija koje konkuriraju za prijateljske susrete, poznato je kako u svibnju možemo očekivati Rumunje ili Austrijance, ali i gostovanje u našoj najvećoj nogometnoj koloniji Australiji.

Ožujak bi trebao biti rezerviran za SAD, Obalu Bjelokosti ili Tunis, a susret s Englezima, odnosno Argentincima ipak će pričekati kolovoz sljedeće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara