Cico pozvao Pršu na utakmice protiv Islanda i Malte

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar objavio je popis reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2006. protiv Islanda i Malte, koje su na rasporedu 3. i 7. rujna.

Na popisu nema novih imena, a Kranjčar je za te dvije utakmice pozvao 22 igrača. U odnosu na susret s Brazilom, u momčad se vraća Dado Pršo, a nema ozlijeđenoga Ivice Olića.

Cico se osvrnuo i na mogući dolazak argentinskog nogometaša Daniela Bilosa. Kaže kako je on u reprezentaciji poželjan, međutim, na njemu je da odluči hoće li doći ili ne.

"Pred nama su četiri izuzetno važne utakmice. Prvo Island i Malta, a u listopadu Švedska i Mađarska. Na neki način možemo reći da kvalifikacije počinju tek sada. Dosad smo u kvalifikacijama imali impozanatan niz i ne smijemo ga kompromitirati. Protiv Islanda i Matle moramo osvojiti svih šest bodova", istaknuo je izbornik.

Kranjčar je kazao kako ne strepi od Islanda, ali ga respektira.

"U odnosu na naš posljednji susret momčad Islanda je malo redizajnirana. Imaju tri nova igrača. Radi se o vrlo kompaktnoj ekipi, koja je najopasnija kad nema izgleda. A kao što svi znamo, oni više nemaju izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006.", rekao je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativci se okupljaju 28. kolovoza i odmah putuju u stalnu bazu nacionalne momčadi u Čatež, gdje će trenirati tri dana.

U četvrtak putuju na Island, s kojim igraju u subotu 3. rujna. Odmah nakon utakmice zrakoplovom putuju za Maltu s kojom igramo 7. rujna.

Na popisu su:

Vratari - Tomislav Butina, Joseph Didulica, Stipe Pletikosa.

Braniči - Robert Kovač, Josip Šimunić, Stjepan Tomas, Mario Tokić, Dario Šimić

Veznjaci - Igor Tudor, Darijo Srna, Ivan Bošnjak, Anthony Šerić, Marko Babić, Niko Kovač, Jerko Leko, Niko Kranjčar, Ivan Leko, Jurica Vranješ.

Napadači - Dado Pršo, Ivan Klasnić, Boško Balaban i Eudardo a Silva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara