Ćiro: Ako Grgurović ne bude dobro igrao, najebat će

TRENER Hajduka, Ćiro Blažević, je nakon prvih treninga održanih na Poljudu po povratku iz Austrije zadovoljan reakcijom navijača koji su nazočili treninzima, a jednako tako zadovoljan je stanjem u momčadi.

"Dobro je, mi smo na pripremama pokazali što znamo i to je za mene dobro. A koliko je dobro vidjet ćemo u petak navečer." - rekao je Ćiro Blažević u razgovoru za Index.hr.

U petak "Bile" očekuje utakmica Superkupa u kojoj će Hajduk odmjeriti snage protiv osvajača hrvatskog Kupa, NK Rijeke.

Trenerovi dojmovi sa treninga pred splitskim navijačima su dobri, međutim Ćiro nam se požalio da su očekivanja Torcide velika.

"To je jedna velika hipoteka. Evidentno je da su njihova očekivanja velika i ja nemam pravo da ih razočaram. Nemam pravo iznevjeriti njihova očekivanja." - pojašnjava Ćiro. Na naše pitanje je li na treningu na Poljudu bilo neugodnosti, "trener svih trenera" kaže da nije bilo ni najmanjeg incidenta.

"Ma kakvi, kakav incident. Pa viču mi "Ćiro majstore!" To je dobro, zar ne?!" - zapitao nas je Ćiro.

Sportski direktor Igor Štimac je još prije puta u Austriju u više navrata puta rekao kako nema prodaje igrača prije utakmice protiv Debrecena, tako da i sam trener ne očekuje ničije odlaske, ali niti pojačanja.

"Ja znam da mi neće niko doći, neće ni otići i to je to. Nemam još popis igrača, ali neki će morati otpasti. To je za njihovo dobro. Bolje im je da se kale nego da kod mene sjede i čekaju." - kaže Ćiro kojemu je trenutni igrački kontigent ipak prevelik.

U ponedjeljak je Hajdukova "desetka" Niko Kranjčar bio na prijemnom ispitu Ekonomskog fakulteta u Splitu. Ćiro Blažević pak, o tome nema neko posebno mišljenje.

"Drago mi je da ide, ali to u biti nije ni važno. Ja sam išao na fakultet i svake sam godine padao. Ponavljao sam svaku godinu tako da ja imam dva fakulteta." - veselo nam je ispričao Ćiro.

Jedno od najčešće spominjanih prezimena tijekom priprema bilo je ono Maria Grgurovića koji je pod novim trenerom, kako kaže Ćiro -"eksplodirao". Grgurović je, smatra trener, tijekom priprema pokazao da ima potencijala.

"On je još mladi dečko koji treba stabilizirati formu, ali sigurno je da ima kapaciteta koji ga obvezuje prema suigračima i publici." - smatra Ćiro.

Ćiro se nada kako će Grgurović tako nastaviti i u natjecateljskom dijelu. A ako ne nastavi?

"Ako ne nastavi, najebat će." - kazao nam je Ćiro kroz smijeh.

Za kraj razgovora trener Hajduka nam je ukratko prokomentirao večerašnji prijateljski susret Dinama i Glasgow Rangersa.

"Dinamu želim puno sreće. Nadam se da će oni u naletu uspjeti postići dobar rezultat i da će igrati sa puno volje. Dinamo je klub koji ima puno eksperata i kao takav može pobijediti svakoga. Još jednom, ja im želim puno sreće, kao i svakom našem klubu koji igra vani. Jer i Dinamo će na tom susretu prezentirati Hrvatsku, zato svi trebamo navijati za njih." - zaključuje Ćiro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara