Ćiro Blažević: Poraz od Slovenije bio bi nacionalna tragedija

"PORAZ od Slovenije bio bi za Hrvatsku nacionalna tragedija", odgovorio je bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević na pitanje jednog gledatelja slovenske televizije o tome kako bi Hrvati doživjeli eventualni neuspjeh hrvatske vrste u dva predstojeća ogleda sa Slovencima za odlazak na Europsko prvenstvo u Portugalu.

Pojasnio je da tako misli jer se Hrvati tako visoko identificiraju sa svojom nogometnom reprezentacijom.

U skoro dvosatnoj emisiji uz Blaževića nastupili su predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (SNZ) Rudi Zavrl, te Brane Oblak, najbolji slovenski nogometaš zadnjih 50 godina (koji se u slovenskim medijima spominje kao budući izbornik ukoliko Bojan Prašnikar ne odvede Sloveniju na EURO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blažević je rekao da je Hrvatska u prednosti i favorit jer posjeduje kvalitetnije igrače, no odmah i dodao kako je često puta bio "loš prognozer", a utakmicu reprezentacija uspoređivao je s nedavnim susretom u kvalifikacijama Lige prvaka Dinamo - Maribora u kojemu su "Modri" s malom prednošću ipak išli dalje, iako je moglo biti i drukčije.

Što se tiče nogometa, Blažević je rekao da će susreti u Maksimiru i Bežigradu biti utakmice u kojima će gledatelji uživati jer će se igrati "moderni, borbeni i žustri nogomet".

Oblak je rekao da smatra kako je Slovenija u prednosti, ali da bi čestitao hrvatskoj reprezentaciji ako se njegove prognoze ne ostvare, a predsjendik SNZ-a Zavrl da je njegova nada u Zagrebu postići aktivan rezultat koji bi Sloveniji omogućio konačnu pobjedu u Ljubljani. Sve u svemu, prilično miroljubiva kontakt-emisija u kojoj je čak moderator izražavao očekivanja da neće biti navijačkih ekscesa, pa bi to, dodao je, moglo poboljšati i opće stanje u odnosima dviju država.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara