Ćiro Blažević više nije trener Dinama

ĆIRO BLAŽEVIĆ više nije trener Dinama, a na klupi će ga zamijeniti trener Zagreba Nikola Jurčević.

Ova vijest nije iznenađenje. Radi se o posljedici eskalacije javnosti poznatog sukoba na relaciji Mamić - Blažević. Mamića je najviše smetalo što Blažević u prvu momčad nije gurao igrače iz njegove agencije.

U današnjem intervjuu u Sportskim Novostima Blažević je potvrdio ranije napise o antagonizmu između njega i Mamića, te je javno pozvao Mamića da pred svima objavi kako mu daje otkaz.

"Gospodin Blažević je svoju odluku da napušta klub iznio predsjedniku Mirku Barišiću i meni još u nedjelju uoči humanitarne utakmice Dinamo - Hajduk. Ja sam bio zaprepašten tom njegovom odlukom, jer mi niti u peti nije bilo da bi Blažević mogao otići, pogotovo što sam samo dan ranije s njim obavio jedan kvalitetan razgovor u kojemu nije bilo nikakvih najava oko odlaska. Ovom Blaževićevom odlukom mi smo dovedeni u neugodnu situaciju, jer za samo 12 dana (25. lipnja) započinju nam pripreme za novu sezonu", izjavio je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, te nastavio:

"Postupamo kao ozbiljan klub, te smo stoga sazvali sastanak Izvršnog odbora na kojemu je Blaževićeva ostavka jednoglasno prihvaćena, te je ujedno također jednoglasno za novoga trenera imenovan Nikola Jurčević. Osim Jurčevića, kandidati za mjesto novoga trenera bili su Zlatko Kranjčar i Nenad Gračan, ali stav Izvršnog odbora je bio takav da je Jurčević definitivno najbolje rješenje".

O novom treneru Mamić je imao samo riječi hvale:

"Nikola je dijete ovoga kluba, član najbolje generacije hrvatskih nogometaša svih vremena, čovjek kojega su trenirali svi najbolji hrvatski treneri, počevši od Zebeca, pa Ivića, Blaževića, Barića... Također, riječ je o stručnjaku bez ikakvih hipoteka, tako da mi ne možete spočitnuti da je moj čovjek. Kada smo raspravljali o Jurčevićevim plusevima i minusevima nismo mogli pronaći niti jedan minus. Ustvari, možda mu je jedini nedostatak mladost, ali dao Bog da se Jurčeviću ponovilo sve što se dogodilo i Branku Zebecu koji je također sa 37 godina postao trener Dinama", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener Dinama je u svom predstavljaju bio kratak:

"Nakon 15 godina vraćam se u klub svoga djetinjstva. Dinamo je u pravom smislu riječi moj klub, klub za koji sam navijao kao dijete, u kojemu sam i započeo svoju karijeru. Velika mi je čast biti trenerom Dinama, te mi je to ujedno i veliki izazov, ali svjestan sam svega što se od mene očekuje".

Jurčević je prošle sezone vodio drugoga zagrebačkog prvoligaša, Zagreb, a o razlazu sa svojim dosadašnjim klubom je rekao:

"Kao što znate, tamo vlada jedna kaotična situacija, tako da u posljednje vrijeme i nisam razgovarao s nikim iz Zagreba. No, s njima sam imao dogovor do kraja prošle sezone i smatram da sam svoju misiju tamo završio".

Jurčević i Dinamo potpisali su ugovor na dvije godine s tim da će nakon prve sezone obje strane sjesti za stol i odlučiti o eventualnom završetku suradnje prije vremena ili njenom nastavku na još jednu godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara